Getuigen gezocht: 10-jarige jongen aangereden op fiets en raakt tand kwijt

Getuigen gezocht: 10-jarige jongen aangereden op fiets en raakt tand kwijt

LEEK – Vrijdagmorgen is rond 8:20 uur op de Kluftlaan ter hoogte van de Richterenlaan in Leek een 10-jarige jongen op zijn fiets aangereden door een andere fietser en hard ten val gekomen.

De 10-jarige jongen kwam enorm geschrokken en al bloedend thuis vertelt de moeder tegenover InfoLeek. Al snel zag de moeder dat de jongen een tand mist. Aldus de jongen is hij van achter aangereden door een andere fietser die na de botsing doorgefietst is. Vermoedelijk gaat dit om een jongen van rond de 17/18 jaar. Ook zag de jongen dat hij wat in zijn zak stopte wat mogelijk een telefoon was.

De moeder is met haar zoontje naar de huisarts geweest en vervolgens naar de tandarts voor een behandeling, die zijn gebit zoveel mogelijk hersteld heeft. Er is aangifte gedaan bij de politie en de moeder hoopt dat de persoon die doorgefietst is zich meldt na het zien van deze deze oproep of dat getuigen zich melden met meer informatie. Dit kan via 0684850504 of bij de politie via 0900-8844.

Het bericht Getuigen gezocht: 10-jarige jongen aangereden op fiets en raakt tand kwijt verscheen eerst op InfoLeek.

Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt verkeerslessen basisschool Marum

Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt verkeerslessen basisschool Marum

MARUM – Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezoekt maandag 21 september OBS De Springplank in Marum. Ze komt daar kijken hoe Verkeerswijzer Groningen, dat vijf jaar bestaat, verkeerslessen organiseert voor alle groepen.

Schoolbezoek
Op OBS De Springplank krijgt de minister verschillende verkeerseducatie-activiteiten te zien.
• Groep 1 en 2 kijken naar de theatervoorstelling Paolo de Zebratemmer.
• Groep 3 en 4 krijgen de praktijkles ‘Spelend leren fietsen’.
• Groep 5 en 6 krijgen een interactieve les over de dode hoek
• Groep 7 en 8 volgen een interactieve les over (niet) appen op de fiets.

De pers is van harte uitgenodigd om dit bezoek bij te wonen vanaf 13.45 uur aan het Malijksepad 4 in Marum. In verband met het coronavirus kan dit alleen bij de les die buiten gegeven wordt: spelend leren fietsen. Minister Cora van Nieuwenhuizen is beschikbaar voor een interview. Ook gedeputeerde Fleur Gräper- van Koolwijk is hierbij aanwezig.

Aanmelden
Om rekening te kunnen houden met de anderhalve meter afstand en andere beperkingen rondom het coronavirus, waarderen we het als u zich van te voren aanmeldt. Dit kan bij communicatieadviseur Evelien Hofman via w.e.hofman@provinciegroningen.nl of telefoonnummer 06 – 50 19 38 40.

Over Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl.

400.000 verkeersdeelnemers
Verkeerswijzer Groningen is opgericht om te zorgen dat alle verkeersdeelnemers, van 0 tot 100 en van driewieler tot trekker, veiliger de weg op kunnen gaan. Dat doen we met verkeerseducatie, campagnes en trainingen. Sinds de oprichting, vijf jaar geleden, bereikte Verkeerswijzer Groningen 400.000 verkeersdeelnemers in de provincie Groningen.

Het bericht Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt verkeerslessen basisschool Marum verscheen eerst op InfoLeek.

Grootse opening van gloednieuw kippenhok bij stichting Vredewold in Leek

Grootse opening van gloednieuw kippenhok bij stichting Vredewold in Leek

LEEK – Op de afdelingen ’t Piepke en de Dam van stichting Vredewold heeft afgelopen vrijdag 11 september een bijzondere gebeurtenis plaatsgevonden. Door personeel, naasten en plaatselijke middenstand is de opening van het nieuwe, luxe kippenresort een feit!

Een kippenhok was voor stichting Vredewold niet nieuw. Er stond een kippenhok waar kippen, metname door de zorg van bewoner dhr. Vorenkamp, een zorgeloos bestaan konden leiden. Echter raakte het oude kippenhok in verval waardoor de kippen door omstandigheden op een dag waren verdwenen. Dhr. Vorenkamp was hierdoor erg van slag.

Verrassing
De recente verjaardag van dhr. Vorenkamp is dan ook voor zijn familie en het verzorgend personeel van de afdeling, aanleiding geweest zich in te zetten voor een nieuw kippenverblijf. Zij hebben vrijwilligers Anjo, Henk en Herald bereid gevonden om noeste arbeid te verrichten en plaatselijke bedrijven hebben belangeloos bijgedragen aan de realisatie van het verblijf. Polling houthandel Zevenhuizen, Welkoop Marum, Otter dierenspeciaalzaak Leek, Duizendknoop hoveniersbedrijf Oldehove en Loonbedrijf Stuut Jonkersvaart waren allen bereid materiaal, machines en mankracht te leveren.

Officieel geopend
Tussen de vlaggen en ballonnen, en onder toeziend oog van de nodige toeschouwers, kon dhr. Vorenkamp vrijdag het kippenhok officieel voor geopend verklaren! Bewoners van afdeling ’t Piepke en de Dam hebben dus de zorg een vijftal huisdieren er bij gekregen. Volgens bewoners zal dit echter ‘een eitje zijn’. Sinds de kippen hun rentree hebben gemaakt bij Stichting Vredewold is dhr. Vorenkamp weer veel vrolijker aanwezig. En ook de andere bewoners geven aan de levendigheid erg leuk te vinden.

Het bericht Grootse opening van gloednieuw kippenhok bij stichting Vredewold in Leek verscheen eerst op InfoLeek.

Bedrijfsleider Jos Deinum van Jumbo Industriepark vertrekt na 6 jaar

Bedrijfsleider Jos Deinum van Jumbo Industriepark vertrekt na 6 jaar

LEEK – Jumbo Westerkwartier, Jumbo Grootwinkelplein; verschillende ideeën voor een nieuwe naam hebben de revue gepasseerd tijdens de bouw. Dat het uiteindelijk toch bij “gewoon” Jumbo Leek Industriepark is gebleven, laat goed zien dat de kern van deze grote en moderne supermarkt nog altijd gelijk is aan hoe het was in de compactere variant.

Want hoewel de winkel groter, ruimer en gebruiksvriendelijker is geworden, zijn de vaste gezichten nog altijd hetzelfde (plus nog wat extra uiteraard). Dat de opening soepel verliep en dat zowel vaste als nieuwe klanten zich al snel thuis voelden, is dan ook geheel aan deze medewerkers te danken.

Ontwikkeling
Medewerkers die stuk voor stuk bij Jumbo Leek de Maripaan Groep de kans krijgen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling binnen de winkel. Zo ontwikkelt een van kassadames een goede start in de communicatiewereld door zich bezig te houden met onder andere de Facebookpagina en stort een studente facility management zich tegenwoordig op het aannemen van nieuwe collega’s. “Zolang we de mogelijkheden ertoe hebben, zullen we altijd helpen aan de ontwikkeling van onze medewerkers”, vertelt bedrijfsleider Jos Deinum. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat een bijbaantje ook bij kan dragen aan hun toekomstige droombanen”.

Gele Strijders
Zo zelfstandig als de medewerkers worden tijdens hun werk, werd ook duidelijk toen ze zich niet lieten afschrikken door de coronacrisis. Al snel werden namelijk de ‘Gele Strijders’ geboren en werd alles op alles gezet om de veiligheid van zowel klant als collega te garanderen, waarbij het uitdelen en schoonmaken van winkelwagens het meeste stof deed opwaaien. En hoewel niet iedereen dit aanvankelijk kon waarderen, loopt dit inmiddels gesmeerd en zijn de medewerkers trots op elkaar én op de klanten, “want alleen samen kunnen we in deze tijd de winkel draaiende houden”.

Vertrek naar Drachten
Deinum zelf zal deze filosofie binnenkort gaan toepassen in Jumbo Drachten. Na ruim zes jaar neemt hij namelijk afscheid van het Industriepark en draagt hij het stokje over aan zijn collega Marco. Hij wenst zijn opvolger veel succes, maar vooral erg veel plezier in de meest complete winkel van Leek!

 

 

Het bericht Bedrijfsleider Jos Deinum van Jumbo Industriepark vertrekt na 6 jaar verscheen eerst op InfoLeek.

12 kilometer file op de A7 tussen Leek en Marum door vrachtwagen met pech

12 kilometer file op de A7 tussen Leek en Marum door vrachtwagen met pech

LEEK/MARUM – Op de A7 van Groningen naar Friesland staat tussen Leek en Marum een file door een vrachtwagen met pech.

Door het pechgeval is de rechter rijstrook afgesloten en is er zo’n 5 kilometer langzaam rijdend verkeer. De file zorgt momenteel voor ongeveer twintig minuten vertraging. Rijkswaterstaat zorgt ter plaatse voor de afzetting. Wanneer de weg weer volledig vrijgegeven wordt is nog onbekend.

UPDATE 17:02 uur: Het pechgeval is nog niet verholpen en inmiddels staat er 12 kilometer file. Er wordt aangeraden om omleidingsroute U61 te volgen.
Het bericht 12 kilometer file op de A7 tussen Leek en Marum door vrachtwagen met pech verscheen eerst op InfoLeek.

Heb jij de nieuwe InfoLeek applicatie al? Download hem vandaag nog!

Heb jij de nieuwe InfoLeek applicatie al? Download hem vandaag nog!

Sinds het einde van 2019 heeft InfoLeek een eigen applicatie (app) waarmee we het nieuwsplatform uitbreiden. In december is de eerste versie van de app gelanceerd en sindsdien al door vele honderden mensen gedownload via de app store op telefoon of tablet (iOS of Android).

Naast de website, die geschikt is om op desktop/laptop, smartphone en tablet te gebruiken is er dus ook een zogenaamde applicatie (app) beschikbaar waarmee je gemakkelijk en snel op de hoogte blijft van het laatste nieuws in en om Leek.

Huisstijl
De app is volledig ontwikkeld in de InfoLeek huisstijl waardoor deze gemakkelijk te herkennen is. Het laatste nieuws is, net als op de website, direct te zien bovenaan het overzicht op de hoofdpagina. Wil je alleen het sportnieuws, 112 nieuws of de laatste evenementen zien? Ook dat kan in de app door in het menu de gewenste categorie aan te tikken.

Alerts en pushnotificaties
Een belangrijke functie hebben onze nieuwsalerts die je krijgt bij belangrijk nieuws. Je krijgt dan op je scherm een popup-melding van InfoLeek te zien, tik je er op dan open je direct het artikel. Wordt er iemand in de buurt al enige tijd vermist of is er een grote brand waarbij het verstandig is uw ramen en deuren te sluiten dan lees je dat in de nieuwsalerts. Ontvang je liever geen alerts/pushnotificaties dan kun je deze dienst natuurlijk ook uitzetten bij het tabblad ‘Instellingen’ in het menu van de app (iOS) of bij de instellingen van de app in uw telefoon menu (Android).

Delen met vrienden of sociale media
Wanneer u een artikel interessant vindt en graag wilt delen met uw vrienden en/of sociale media dan kan dat gemakkelijk en snel via de deel-functie rechtsboven in de app. Zo kunt u kiezen of u het artikel wilt delen via Whatsapp, Telegram, Facebook en Twitter maar ook kun je het bijvoorbeeld ook per e-mail versturen.

Contact en tiplijn
Op de contactpagina staan de contactgegevens van InfoLeek waar je ons kunt bereiken voor vragen, opmerkingen, persberichten en alle overige zaken. Voor tips over nieuwswaardige items kun je op de hoofdpagina tikken op ‘Tiplijn’, zo kun je ons direct bereiken als je iets tegen komt wat op InfoLeek thuis hoort.

Adverteren
Net als op de InfoLeek website zijn er ook in de app advertenties te zien van bedrijven die hun bedrijf promoten via InfoLeek middels een advertentie met tekst, foto’s en een doorlink naar een website of webshop. Heb je ook interesse of wil je een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Gratis downloaden en updates
De gloednieuwe iOS en Android app is vanaf nu gratis en vrijblijvend te downloaden in de Apple Store van Apple en bij Google Play voor Android besturingssystemen. InfoLeek blijft haar app steeds verder ontwikkelen. Wanneer er een nieuwe versie van onze app te downloaden is dan kun je dat gratis en direct vanaf je telefoon of tablet doen.

Download en installeer de InfoLeek app vandaag nog om direct te profiteren van de extra en nieuwe functionaliteiten via deze onderstaande snelkoppelingen:


Het bericht Heb jij de nieuwe InfoLeek applicatie al? Download hem vandaag nog! verscheen eerst op InfoLeek.

Politie Westerkwartier houdt vanavond live spreekuur op social media

Politie Westerkwartier houdt vanavond live spreekuur op social media

WESTERKWARTIER – De vakantie is weer voorbij en dus gaat politie Westerkwartier weer live met een digitaal spreekuur.

Vandaag, donderdag 17 september, tussen 19:00 uur en 20:00 uur zijn ze live op Facebook en Instagram.

Dus heb je vragen, stel ze dan gerust! Je mag je vraag ook vooraf via een DM sturen, dan komen ze er in de live uitzending op terug!

Foto: Politie Westerkwartier

 

Het bericht Politie Westerkwartier houdt vanavond live spreekuur op social media verscheen eerst op InfoLeek.

Volop activiteiten en initiatieven in De Schutse in Leek de komende jaren

Volop activiteiten en initiatieven in De Schutse in Leek de komende jaren

LEEK – Vrijwilligers en verenigingen (waaronder De Hulpkring, Digiplein, sportieve- en recreatieve verenigingen) hebben met ondersteuning van Sociaal Werk De Schans en de Tintengroep gewerkt aan het behoud en verder ontwikkelen van De Schutse in Leek.

Zij hebben daar de afgelopen maanden de nodige energie in gestoken in samenwerking met de beheerder. De Schutse is een centrale ontmoetingsplek in het dorp, waar diverse activiteiten plaatsvinden en waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Het is ook geschikt voor inwoners als één van de toegangsmogelijkheden tot andere welzijnsvoorzieningen en zorg.

Activiteiten
Voor de invoering van de coronamaatregelen waren diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld zoals eten met vrijwilligers, het Oog café, diverse markten, fietsclinics, weerbaarheidstrainingen en activiteiten voor en door jongeren. Met inachtneming van de coronamaatregelen is een aantal bestaande activiteiten zoals biljarten en jeu de boules inmiddels ook weer opgestart.

Het college van de gemeente Westerkwartier wil structureel (in ieder geval tot 1 januari 2024) ruimte blijven bieden voor het uitvoeren van de bestaande en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven van inwoners in De Schutse.

Verantwoordelijk wethouder Bert Nederveen: “De Schutse neemt een belangrijke plaats in voor inwoners in Leek.  Met de inzet van de vrijwilligers, de betrokken verenigingen en De Schans en de activiteiten en initiatieven, die zij ontwikkelen, kan de Schutse een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de inwoners in Leek.”

Het bericht Volop activiteiten en initiatieven in De Schutse in Leek de komende jaren verscheen eerst op InfoLeek.

World Cleanup Day, help je mee?! Afvalgrijpers te leen bij de gemeentewerven

World Cleanup Day, help je mee?! Afvalgrijpers te leen bij de gemeentewerven

WESTERKWARTIER – Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde zwerfvuilopruimactie die er maar is. Op deze dag kun je helpen (op een andere dag in deze week mag natuurlijk ook) om de gemeente Westerkwartier op te schonen.

Vanwege het coronavirus kunnen we niet massaal in grote groepen gaan opruimen, maar als iedereen nou een klein stukje stoep voor zijn of haar rekening neemt, komen we al ver. Wist u dat als 25% van de Nederlanders 1 stuk zwerfafval per dag zou opruimen, er geen zwerfafval meer is?

Afvalgrijpers te leen
Je kunt op World Cleanup Day je eigen afvalgrijpers of vuilniszakken gebruiken. Heb je die niet in huis, dan kun je een afvalgrijper lenen en vuilniszakken krijgen.

Op elke gemeentewerf staat bij de ingang een ton met prikstokken met afvalzakken. Inwoners kunnen vanaf woensdag 16 september tot en met 18 september tijdens werktijden een prikstok en zak ophalen (7.30 en 16.00 uur). Maandag 21 september kan de prikstok en het afval worden afgeleverd bij de werf tijdens de werktijden.

Adressen gemeentewerven:

 • Leek, Tolberterstraat 70,
 • Marum, Kruisweg 42-46,
 • Grootegast, Rondweg 15,
 • Noordhorn, Transportweg 2,
 • Grijpskerk, Kievitsweg 20,
 • Oldehove, Englumerstraat 6,
 • Aduard, Ruiterpad 2


Meedoen?
Wil je meedoen aan de World cleanupday, dan kun je een email sturen naar astrid.hoevenagel@westerkwartier.nl. Ook voor vragen over deze dag kun je bij haar terecht.

Het bericht World Cleanup Day, help je mee?! Afvalgrijpers te leen bij de gemeentewerven verscheen eerst op InfoLeek.

Westerkwartier doet mee aan Onderzoek MKB Vriendelijkste Gemeente

Westerkwartier doet mee aan Onderzoek MKB Vriendelijkste Gemeente

WESTERKWARTIER – De gemeente Westerkwartier doet mee aan de nieuwe editie van het tweejaarlijkse onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Ondernemers kunnen tot 5 oktober 2020 online de vragenlijst invullen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/westerkwartier. De antwoorden worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld.

Wethouder Economische zaken Elly Pastoor: “Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, voor leefbaarheid en voor welvaart. Wij zijn een ondernemende gemeente en vinden de dienstverlening aan ondernemers belangrijk. We horen graag wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarom nodigen wij ondernemers van harte uit om deel te nemen aan dit onderzoek van MKB-Nederland. Met de inzichten uit het onderzoek proberen wij eraan bij te dragen dat ondernemers op een prettige en succesvolle manier kunnen blijven ondernemen in onze gemeente. Daarnaast zijn wij benieuwd hoe ondernemers de dienstverlening van de gemeente ervaren rondom de huidige coronacrisis en hoe wij als gemeente extra kunnen ondersteunen. ”

Inhoud onderzoek
Het onderzoek meet het ondernemersklimaat aan de hand van vier pijlers:

 1. De dienstverlening van de gemeente aan ondernemers
 2. Het imago van de gemeente
 3. Communicatie en beleid van de gemeente
 4. Beleving van gemeentelijke lasten

Het onderzoek naar wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova.

Het bericht Westerkwartier doet mee aan Onderzoek MKB Vriendelijkste Gemeente verscheen eerst op InfoLeek.

« Oudere berichten

© 2020 Dorpshuis Leek

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑