Eind deze week zomerse tot tropische temperaturen verwacht

Landelijk – De temperatuur loopt de komende dagen steeds verder op en aan het eind van de week worden zomerse tot tropische temperaturen verwacht aldus Weeronline.nl.

Vooral vrijdag en zaterdag kan het in het zuiden en zuidoosten 30 graden of meer worden. Zaterdag neemt de kans op onweersbuien toe en waarschijnlijk wordt het vanaf zondag minder warm.

Vandaag komt de temperatuur op veel plaatsen weer boven 20 graden uit en de dagen daarna wordt het alleen maar warmer. Woensdag en donderdag stijgt het kwik in het binnenland naar 25 tot 28 graden. In de kustprovincies is het 22 tot 25 graden en voor velen zijn dat hele aangename temperaturen. Smeer je wel goed in, want de zonkracht is deze week 7 tot 8 en de onbeschermde huid verbrandt snel.

Hete lucht uit Spanje
Vrijdag en zaterdag stroomt zeer hete lucht vanuit Spanje naar onze streken en vooral in het zuiden en zuidoosten kan het op meerdere plaatsen tropisch warm worden met temperaturen van 30 graden en meer. Hoe warm het precies wordt moet nog worden afgewacht. Het is niet de eerste keer dat de temperatuur ergens in het land oploopt naar tropische waarden. Op 18 mei werd voor het eerst de 30 graden al bereikt.

Mogelijk krijgt een groter deel van het land met hitte te maken. Mocht de temperatuur in De Bilt oplopen naar 30 graden of meer dan is dat de eerste officiƫle tropische dag van het jaar. Als dit vrijdag gebeurt, dan is de eerste tropische dag in De Bilt net als vorig jaar op 17 juni. Overigens bleef het vorig jaar bij die ene officiƫle tropische dag.

Vanaf zaterdagmiddag neemt de kans op onweersbuien toe en waarschijnlijk wordt het vanaf zondag een stuk minder warm met in de loop van volgende week maxima rond 20 graden.

Het bericht Eind deze week zomerse tot tropische temperaturen verwacht verscheen eerst op InfoLeek.