Stadjer (19) krijgt celstraf vanwege beroving in Leek en steekincident in Tolbert

Leek/Tolbert – Een 19-jarige jongeman uit Groningen kreeg donderdagochtend honderd uur werkstraf en een lange (voorwaardelijke) celstraf opgelegd voor een beroving in Leek en een steekincident in Tolbert.

De rechter neemt de strafeis van het Openbaar Ministerie tegen de Stadjer over. Die eiste twee weken geleden 360 dagen celstraf tegen de man, waarvan 220 voorwaardelijk. Daardoor hoeft de Stadjer niet opnieuw de cel in, omdat hij de resterende celstraf al uitzat in voorarrest. In tegenstelling tot het OM legt de rechter een proeftijd van twee jaar op. Het OM wilde de Stadjer berechten via het jeugdstrafrecht, omdat hij zou achterlopen in zijn ontwikkeling. Maar daar ging de rechtbank niet in mee vanwege ‘praktische redenen’. Lees meer via Oogtv.nl…

Het bericht Stadjer (19) krijgt celstraf vanwege beroving in Leek en steekincident in Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.