Diverse brandweer korpsen uit het Westerkwartier oefenen samen met andere hulpdiensten in de Eemshaven

Eemshaven – Afgelopen donderdag heeft er in de Eemshaven een grote oefening plaats gevonden van meerdere hulpdiensten. Onder andere waren de brandweerkorpsen van Leek, Marum, Grootegast, Oldehoven en Zuidhorn aanwezig. Samen met het brandweerkorps van Baflo vormen deze korpsen het NBC (Nucleair Biologisch en Chemisch) peloton Groningen.

Naast de brandweer waren andere hulpdiensten aanwezig, waaronder speciale eenheden van de politie. Zwaar bewapende agenten met een gepantserd voertuig en helikopter namen ook deel aan deze oefening. Een grote groep jonger hielpen de hulpdiensten mee, door als slachtoffer en/of verdachte te figureren.

Op 26 april hield het NBC peloton al een grote oefening in Grootegast.

Foto’s: Melarno Kraan/112Groningen.nl

 

Het bericht Diverse brandweer korpsen uit het Westerkwartier oefenen samen met andere hulpdiensten in de Eemshaven verscheen eerst op InfoLeek.