Maar liefst 25 judoka’s van locatie Leek hebben meegedaan aan toernooi in Harkstede

Harkstede/Leek – Judo Academy Noord Nederland heeft zondag 3 april in Harkstede een judotoernooi georganiseerd. Maar liefst 150 deelnemers van 10 verschillende clubs uit Groningen, Friesland en Drenthe hebben deelgenomen aan het 1e JA-NN Ontwikkeltoernooi.

De manier waarop JA-NN het toernooi heeft georganiseerd was uniek in Nederland! JA-NN hanteerde een eigen opgesteld reglement om plezier en de ontwikkeling te stimuleren, gebaseerd op de visie t.a.v. de jeugdopleiding.

Technieken toepassen
John van der Meer: ‘Plezier en ontwikkeling staan bij ons voorop! Alle kinderen hebben minimaal 4 wedstrijden van 3 minuten op de mat gestaan, terwijl een normaal toernooi na twee keer 10 seconden afgelopen kan zijn. Tevens willen we de kinderen stimuleren om meerdere technieken toe te passen door te werken met een ontwikkelingsdiploma. Als een techniek lukt of meerdere keren wordt toegepast krijgen de deelnemers een sticker. De judoka’s kunnen ook stickers verdienen door bepaalde waarden te laten zien die we belangrijk vinden, zoals respect en doorzettingsvermogen. Van de drie minuten wedstrijdtijd is 1 minuut ne waza met als doel het grondjudo in Nederland te verbeteren.’

Van de locatie Leek deden zo’n 25 judoka’s mee aan het toernooi. Alle judoka’s kregen dezelfde medaille. De gedachte hierachter is wederom de ontwikkeling te stimuleren aangezien de focus niet op winnen ligt.

Het bericht Maar liefst 25 judoka’s van locatie Leek hebben meegedaan aan toernooi in Harkstede verscheen eerst op InfoLeek.