Vannacht gaat de zomertijd in; klok van 2 uur naar 3 uur

Vannacht, in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart gaat de zomertijd in. Deze periode duurt tot zondag 30 oktober.

De klok gaat vannacht van 02.00 uur naar 03.00 uur. Helaas betekend dit dat de nacht, en het weekend, dus een uur korter is maar het grote voordeel is wel dat het ’s avonds een uur langer licht is buiten.

Verzet de hele wereld de klok?
Nee, niet ieder land doet mee met de zomertijd. Ongeveer zeventig landen in de wereld verzetten halfjaarlijks de klok. Daar valt heel Europa onder, behalve Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, IJsland, Rusland, Turkije en Wit-Rusland. Ook zijn er landen, bijvoorbeeld Australië en de Verenigde Staten, die in sommige delen van het land de tijd verzetten. Niet ieder deel van het land doet dus mee, wat weer voor tijdsverschil binnen het land zorgt.

Zomerweer?
Maandag is er een mix van wolken en zonneschijn. Het is overal droog en er waait een zwakke geleidelijk naar noordwest draaiende wind. De temperatuur loopt op naar 12 graden in het noorden en naar 17 of 18 graden in het zuidoosten. De rest van de week neemt de wisselvalligheid verder toe. De wind draait naar het westen tot zuidwesten en neemt in kracht toe. De temperatuur doet een stap terug. Woensdag is het 9 tot 12 graden, donderdag en vrijdag wordt het niet warmer dan 8 tot 10 graden. Gemiddeld is het tijdens de maandwissel naar april 11 tot 13 graden.

Het bericht Vannacht gaat de zomertijd in; klok van 2 uur naar 3 uur verscheen eerst op InfoLeek.