Eerste sinterklaasweekend start wisselvallig

Landelijk – Sinterklaas komt dit weekend aan in een wisselvallig Nederland. Vooral zaterdag trekken buien over het land, maar bij de intochten op zondag staat droog weer op het programma, weet Weeronline.nl.

Wie bij een intocht langs de kant staat, doet er goed aan een warme trui aan te trekken. Er steekt namelijk een schrale noordoostenwind op.

Zaterdag komt een paraplu goed van pas. Vooral in de ochtend trekken buien over het land en daarbij is het af en toe kletsnat. Zaterdagmiddag neemt de buiigheid vanuit het noordwesten af en breekt de zon wat vaker door. Het wordt 11-13 graden en daarmee is het een paar graden zachter dan de gebruikelijke 9-10 graden voor half november. Een matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel wel wat kouder.

Zondag draait de wind naar het noordoosten en hoewel de thermometer vergelijkbare waarden aanwijst als zaterdag, voelt het nog kouder aan. Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline: “Als je naar een intocht van de Sint gaat, dan sta je lange tijd stil en koel je door de wind snel af. Kleed je dus lekker warm aan.”

Het zonnetje geeft kortstondig wat warmte, maar er trekken ook geregeld wolkenvelden over het land. Wel blijft het zo goed als droog, dus de paraplu kan thuis blijven.

Eerste buien arriveren vrijdagmiddag
Deze vrijdag blijft het lange tijd droog, maar vanochtend kan het regionaal wel grijs en mistig zijn. Daarna is het flink zonnig met wat sluierwolken. In de namiddag neemt vanaf het westen de bewolking toe en in de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen.

Het bericht Eerste sinterklaasweekend start wisselvallig verscheen eerst op InfoLeek.