Burgemeester Ard van der Tuuk droeg de uitreiking van de Leekster Tak over aan de Historische Kring Leek

Leek – Op 11 november 2021 droeg burgemeester Ard van der Tuuk officieel de uitreiking van de Leekster Tak over aan de Historische Kring Leek, Promotie Platform Leek en kasteel Nienoord. Dit gebeurt op initiatief van deze organisaties.

De Leekster Tak is in het verleden door de gemeente Leek uitgereikt aan mensen of instanties die van buiten Leek kwamen en iets hebben bijgedragen aan de gemeenschap van Leek. De drie samenwerkende partijen nemen deze taak nu over. De gemeente Westerkwartier heeft voor deze officiële overdracht nog één keer een penning laten maken. De overdracht van de Leekster tak is georganiseerd op 11 november, 14.30 uur. Plaats van handeling was bij de Borg van kasteel Nienoord.

Wethouder Hielke Westra leidde het één en ander in met uitleg over het ontstaan van de Leekster Tak en waarom deze wordt overgedragen. Deze dag werd ook de herdruk van het boekje over de Leekster Tak officieel bekend gemaakt. De gemeente heeft financieel bijgedragen aan deze heruitgave en het voorwoord in dit boekwerk is van onze burgemeester.

Foto’s: Hielke Westra (Twitter)
 

Het bericht Burgemeester Ard van der Tuuk droeg de uitreiking van de Leekster Tak over aan de Historische Kring Leek verscheen eerst op InfoLeek.