Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start

Westerkwartier – Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u meedoen.

Er is een workshop speciaal gericht op het snoeien van fruitbomen en een workshop die gaat over het inrichten en onderhoud van erf & tuin. Na het volgen van de workshop kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen – en vlinderplanten en het snoeien van fruitbomen.

Workshop Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin
Wilt u streekeigen beplanting in uw tuin, advies over het onderhoud en uw erf of tuin nog natuur-vriendelijker maken? U kunt na het volgen van de workshop direct zelf aan de slag! De workshop bestaat uit theorie, excursie en praktijk. De theorie wordt online gegeven via Zoom*. Op de excursieochtend bezoeken we een aantal (voorbeeld) erven en tuinen. Op de praktijkochtend gaan we bomen en struiken snoeien /  aanplanten en krijgt u praktische informatie over onderhoud. Vervolgens is het tuinadvies bij u thuis en wordt overlegd welke beplanting er met subsidie kan worden aangeschaft. De excursie en praktijk worden deskundig begeleidt, o.a. door natuurgidsen IVN Westerkwartier en boomverzorgers.

Data komende twee workshops

1:          theorieavond woensdag 3 november 19.30 – 21.30 uur excursie zaterdag 6 november 9.30 – 12.30 uur
2:          theorieavond woensdag 1 december 19.30 – 21.30 uur excursie zaterdag 4 december 9.30 – 12.30 uur

Aansluitend worden afspraken gemaakt voor de tuinadviezen bij deelnemers thuis. De praktijk van bovenstaande workshops is op zaterdag 11 december in de ochtend van 9.30 – 12.30, of in de middag van 13.00 – 16.00 uur. 

Aanmelden en kosten
U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail info@hetnoordererf.nl. Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies. 

* voor diegene die niet bekend zijn met Zoom wordt er vooraf uitleg gegeven zodat iedereen de theorie kan volgen. 

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard
Het snoeien van fruitbomen is niet uit een boekje te leren, maar door het volgen van deze workshop krijgt u voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan. De workshop bestaat uit een theorieavond, twee praktijkochtenden en aansluitend een tuinadvies bij u thuis. De workshop wordt gegeven in de periode januari – maart 2022. Meer informatie is te vinden op www.erven-tuinenwesterkwartier.nl

Het bericht Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start verscheen eerst op InfoLeek.