Politie vordert rijbewijs in van motorrijder die testrit maakte

Groningen – Vandaag zijn van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd. De snelheidsovertredingen vonden plaats op de Rolderwolderdijk in Groningen waar vanwege wegwerkzaamheden en ontbreken van de belijning, een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt.

Een 31-jarige bestuurder uit de gemeente Westerkwartier, maakte op een motor een testrit. Hierbij trok hij de motor iets te ver open, waardoor hij gecorrigeerd 56 km/u ter hard reed. Tegen de bestuurder is, naar aanleiding van de snelheidsoverschrijding, een proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd.

Beginnend bestuurder
De ander, een 19-jarige beginnend bestuurder, uit de gemeente Noordenveld trok de aandacht doordat hij met piepende banden door de bocht kwam. Hierna is zijn snelheid gemeten. De bestuurder reed gecorrigeerd 51 km/u te hard.

Tegen de bestuurder is naar aanleiding het onnodig geluid veroorzaken en de snelheidsoverschrijding proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd. De verkeersofficier gaat zich buigen over deze zaken.

Het bericht Politie vordert rijbewijs in van motorrijder die testrit maakte verscheen eerst op InfoLeek.