Aanleg vangrail noordzijde Van Starkenborghkanaal begonnen

Westerkwartier – Maandag 6 september gaf wethouder Infrastructuur en Verkeer Geertje Dijkstra-Jacobi het startsein voor de aanleg van de vangrail langs het Van Starkenborghkanaal.

De vangrail komt aan Hoendiep Noordzijde, is zo’n 5 kilometer lang en loopt van Gaarkeuken tot Stroobos. De vangrail draagt bij aan de verkeersveiligheid en de bescherming van de bermen langs het Van Starkenborghkanaal.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Een van de ambities van de gemeente Westerkwartier is het verbeteren van de (fysieke) veiligheid van de infrastructuur. Het aanbrengen van de vangrail als afscheiding tussen het Van Starkenborghkanaal en de hier langs liggende weg levert hier een bijdrage aan. We willen hiermee de veiligheid van de verkeersdeelnemers langs het Van Starkenborghkanaal vergroten.”

Bijdragen
Rijkswaterstaat, waterschap Noorderzijlvest, Wetterskip Fryslân en de gemeente Achtkarspelen ondersteunen het aanbrengen van de vangrail, die voor een deel doorloopt op Fries grondgebied. Ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat erkent de noodzaak van deze fysieke afscheiding en heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie hiervan.

Uitvoering
Heijmans Infra BV legt de vangrail aan en begint daarbij aan de kant van Stroobos. De werkzaamheden duren tot 24 september aanstaande. Per dag legt de aannemer zo’n 500 meter vangrail aan. Op de plek waar de aannemer bezig is met de aanleg van de vangrail, is steeds tijdelijk één rijstrook over ca. 500 meter afgesloten voor het verkeer.

De maximale snelheid op Hoendiep Noordzijde is 60 km/uur. Om dit te benadrukken zijn onlangs extra markeringen met 60 km/uur op de rijbaan aangebracht.

Het bericht Aanleg vangrail noordzijde Van Starkenborghkanaal begonnen verscheen eerst op InfoLeek.