Wederom meerdere vernielingen in Westerkwartier; GroenLinks uit zorgen tijdens Raadsvergadering

Westerkwartier – De afgelopen tijd worden er regelmatig vernielingen gepleegd in de gemeente Westerkwartier. Onbekend is wie er verantwoordelijk voor is en of er een mogelijk verband is.

Zo is enige tijd geleden, vlak voor de officiƫle opening, het regenboogpad in Niekerk besmeurd. Afgelopen weekend is het bankje nabij het oorlogsmonument in Marum uit de grond getrokken. En ook worden er bij de kerk De Hoeksteen in Leek met regelmaat vernielingen gepleegd.

Vragen tijdens raadsvergadering
De fractie van GroenLinks Westerkwartier heeft haar zorgen geuit tijdens de raadsvergadering op woensdagavond 1 september. Annemiek KleinJan-Uneken stelde namens de partij de vragen; moet dit worden gezien als incidenten, zit er een verband in en heeft het college ook contact gezocht met maatschappelijke organisatie De Schans.

Reactie burgemeester
Ard van der Tuuk reageerde hierop en begon met het punt dat hij het goed vindt dat dit gesignaleerd wordt, vernielingen zoals afgelopen weekend bij het oorlogsmonument in Marum gaat echt veel te ver. Van der Tuuk vervolgt, “Het is inmiddels het zoveelste incident, maar we hebben op dit moment niet meer informatie dan dat dit incidenten zijn. We zoeken samen met politie en justitie naar een mogelijk patroon en de veroorzakers hiervan. Ook spreken we met maatschappelijke organisaties binnen de gemeente en is informatie vanuit bewoners of omstanders erg belangrijk voor het aanpakken van dit soort vernielingen.”

Van der Tuuk sluit af met de woorden dat hij dit heel serieus neemt en vraagt de samenleving om echt te helpen met het aanpakken van deze daders door informatie te delen.

Feestweek Niekerk
Tijdens de feestweek in Niekerk zijn ook vernielingen gepleegd. Zo werden er daar spullen vernield en/of in brand gestoken. Expliciet over de ongeregeldheden tijdens de feestweek in Niekerk wil de politie nog graag in contact komen met personen die slachtoffer zijn. Mocht u op andere dagen tijdens ook ongeregeldheden hebben ervaren, dan kan u dat melden bij de politie of bij de organisatie van de feestweek.

Politie onderzoek
Deze bovenstaande vernielingen hebben de aandacht van de politie, maar mogelijk heeft iemand iets gezien of gehoord van deze vernielingen of weet iemand hier meer van. Meld dit dan via 0900-8844. Anoniem melden mag natuurlijk ook via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Het bericht Wederom meerdere vernielingen in Westerkwartier; GroenLinks uit zorgen tijdens Raadsvergadering verscheen eerst op InfoLeek.