10 jaar Streekproductenmarkt Nienoord wordt op 4 september groots gevierd!

Leek – Het wordt zaterdag 4 september een hele bijzondere markt. De streekproductenmarkt Nienoord viert dan zijn 10-jarig bestaan.

Sinds 2010 kunt u al genieten van de aller lekkerste en eerlijkste streekproducten van het Westerkwartier. Om 10:00 uur wordt de markt op een feestelijke manier geopend op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek, waarmee u tot 16:00 uur kunt genieten van de meest verse streekproducten. Er zijn leuke activiteiten tijdens deze mooie dag.

* Officiële opening door wethouder Elly Pastoor namens de gemeente Westerkwartier.
Nadat de voorzitter van de Streekproductenmarkt Nienoord Jan Slomp iedereen welkom heeft geheten, en Marijke van Woudenberg, van Fruitteeltbedrijf Oudebosch, één van de vaste standhouders een woordje heeft gedaan, opent wethouder Elly Pastoor officieel de markt met een slinger aan de klok.

* Enveloppen actie bij de ingang van de markt.
Bij binnenkomst krijgt elke volwassen bezoeker een enveloppe. Daar kan een verrassing in zitten. Onder andere kunt u een papiertje aantreffen met een nummer erop. Dit nummer correspondeert weer met een artikel die bij 1 van de standhouders te verkrijgen is. Heeft u het product gevonden, mag u dat gratis meenemen naar huis. Maar er zijn ook enveloppen waarin een koffiekaart zit, waardoor u een gratis kopje koffie kunt scoren bij de koffiestand. Laat u zich maar meteen verrassen bij binnenkomst. En bij elke 100e bezoeker, en u bent hiervan de gelukkige, krijgt u een mandje mee met allerlei heerlijke streekproducten, afkomstig van onze standhouders.

* Fototentoonstelling over 10 jaar Streekproductenmarkt Nienoord.
Bent u eenmaal binnen, dan treft u ook nog borden aan waarop oude foto’s en krantenartikelen te zien zijn van markten van welleer. Altijd leuk om even terug te blikken naar het verleden, want we hebben 10 prachtige jaren achter de rug.

* Muziek op onze markt.
Er is ook leuke livemuziek op de feestelijke markt  te bewonderen. Coby en Kees Hoiting spelen in de ochtend hun leuke deuntjes en in de middag zijn Hilly Venema en Anneke Rozema er om de markt een extra sfeertje mee te geven.

* Kinderen kunnen gratis een heerlijk ijsje scoren.
Kinderen kunnen onder begeleiding van een volwassene een gratis ijsje scoren bij Rianne’s IJsboerderij, dus dat wordt smullen.

Uiteraard zijn de standhouders ook erg blij met dit feest. Ze laten uiteraard ook deze dag hun producten aan u zien en zo kunt u zelfs op deze feestdag de meest verse en heerlijkste streekproducten halen.

Mis niks van dit alles en kom zaterdag 4 september naar onze markt!

Het bericht 10 jaar Streekproductenmarkt Nienoord wordt op 4 september groots gevierd! verscheen eerst op InfoLeek.