Burgemeester op visite bij 110-jarige én oudste Nederlander, Ebeltje Boekema-Hut

Leek – Ebeltje Boekema-Hut uit Leek is vandaag jarig en maar liefst 110 jaar geworden. Ze is de oudste inwoonster van Nederland. Haar voorganger Cornelia Boonstra uit Arnhem overleed in mei 2021 op 110-jarige leeftijd.

Het was vandaag dan ook een drukte van belang bij verzorgingshuis Vredewold waar mevrouw woont, van familie tot erg veel landelijke en regionale pers, alles kwam voorbij. Op het Piet Weitesplein binnen Vredewold is een speciale hoek ingericht en versierd. Mevrouw is geestelijk nog erg scherp en genoot zichtbaar van al het bezoek. Zelfs grapjes maken is ze nog niet verleerd en vermaakte daarmee de aanwezigen tijdens het eten van een gebakje.

Wekelijks naar de gymles
Mevrouw is geestelijk nog erg goed bij en geniet zichtbaar van al het aanwezige visite. Mevrouw volgt wekelijks nog de gymlessen en woont het liefst alle activiteiten bij. Haar favoriet is zingen, dit doet zo ook erg veel op haar kamer.

 Bezoek van burgemeester
Burgemeester Ard van der Tuuk heeft rond vier uur een bezoek gebracht aan haar. Na de felicitaties kreeg mevrouw een mooie bos bloemen namens de gemeente Westerkwartier. Het antwoordt op de vraag wat haar truck is om zo oud te worden; “Ik heb geen truck maar ben altijd tevreden met wat me toe komt en kwam. Het zit waarschijnlijk in de familie want mijn moeder was vroeger ook de oudste inwoonster van Leek.”

Met haar man Lammert nam zij het boerenbedrijf van haar ouders over. Zij kregen vier dochters en ook heeft Boekema-Hut acht kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en ook nog vier achterachterkleinkinderen. Haar echtgenoot overleed al ruim dertig jaar geleden in 1989.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Het bericht Burgemeester op visite bij 110-jarige én oudste Nederlander, Ebeltje Boekema-Hut verscheen eerst op InfoLeek.