Politie waarschuwt voor nieuwe manier van phishing

Landelijk –  Meerdere mensen hebben de afgelopen dagen een sms-bericht ontvangen over het ontvangen en aanvragen van een financiële regeling uit het coronasteunpakket.

Deze sms’jes zijn nep. Volgens de politie is dit een nieuwe vorm van oplichting/fraude. Mocht u zo’n phishingsbericht ontvangen klik dan vooral niet op de link! En verwijder dit bericht dan van uw telefoon.

Phishing
Iedereen heeft te wel eens te maken met phishing en kan hier slachtoffer van worden. Phishingaanvallen komen in alle soorten en maten voor. Soms is het een simpel verzoek om persoons- en login-gegevens. Soms is het een zeer gerichte, goed doordachte en specifieke aanval met als doel je organisatie binnen te dringen. Het is vaak moeilijk om phishing te herkennen, vooral als het gaat om gerichte phishing-aanvallen.

Zulke aanvallen lijken vaak van bekende personen af te komen, of noemen uitdrukkelijk namen en informatie die zijn toegespitst op de ontvanger. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde CEO-fraude, hierbij worden phishing-mails verstuurd die van een leidinggevende af lijken te komen.

Het bericht Politie waarschuwt voor nieuwe manier van phishing verscheen eerst op InfoLeek.