Warm zomerweer en (onweers)buien in het weekend

Landelijk – Na het koele en bewolkte weer van de afgelopen dagen, brengt het weekend een opstoot van de zomer. Het zomerweer is echter van korte duur, want regen- en onweersbuien verdrijven in de loop van zaterdagavond de warmte. Zaterdagmiddag is dus het beste moment voor buitenactiviteiten, aldus Weeronline.

De zaterdag start op veel plaatsen bewolkt en zelfs mistig, maar in de middag komt het goed met het zomerweer. De zon breekt door en de temperatuur stijgt naar 22 graden in het noordwesten tot lokaal 26 in het zuidoosten. Het blijft droog en daarmee is het perfect weer om buiten te zijn. Ook in de avond is het nog lang genoeg warm om buiten te zitten, maar geleidelijk neemt vanuit het zuidwesten de dreiging van regen- en onweersbuien toe. Deze buien trekken gedurende de nacht naar zondag noordoostwaarts over ons land.

Lokaal felle buien
De buien verdrijven de warmte en daardoor is het zondag 19 tot 21 graden. Daarmee is het alsnog warmer dan eerder deze week, toen het overdag op sommige momenten slechts een graad of 16 was. De buien kunnen fel uitpakken met onweer en flinke plensregens, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met mogelijk wat zonneschijn.

De vooruitzichten na het weekend laten vooral maandag nog buien zien. Daarna wordt het op de meeste plaatsen droog. Wel daalt de temperatuur door een noordoostenwind overdag geleidelijk naar een graad of 20.

Het bericht Warm zomerweer en (onweers)buien in het weekend verscheen eerst op InfoLeek.