Bermwerkzaamheden langs N978 tussen Zuidhorn en Leek; weg drie weken afgesloten

Leek/Zuidhorn – De provinciale weg N978 bij Pasop is van maandag 14 juni tot en met vrijdag 2 juli gestremd voor doorgaand verkeer tussen de Noorderweg en de Fanerweg.

De bermen worden verstevigd door het aanbrengen van grasbetontegels. Verkeer tussen Leek en Zuidhorn/Enumatil kan omrijden via de N388 en de N980.

Aanbrengen grasbetontegels
De bermen langs de N978 worden regelmatig kapotgereden. Dit levert gevaarlijke situaties op voor de fietser en zorgt voor hoge onderhoudskosten. Daarom worden de bermen verstevigd met grasbetontegels, zoals deze ook liggen in de berm nabij de brug van Pasop.

Omleiding
De omleidingsroute voor doorgaand verkeer tussen Leek en Zuidhorn/Enumatil verloopt via de N388 (Boerakker – Sebaldeburen) en de N980 (Sebaldeburen – Faan). Aanwonenden en fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de weg.

Stremming
De werkzaamheden beginnen maandag 14 juni om 07.00 uur en duren uiterlijk tot en met vrijdag 2 juli 2021. Tijdens de werkzaamheden is de N978 (Pasop) gestremd voor doorgaand verkeer tussen de Noorderweg en de Fanerweg.

Het bericht Bermwerkzaamheden langs N978 tussen Zuidhorn en Leek; weg drie weken afgesloten verscheen eerst op InfoLeek.