Verdachte moord in Nietap pleegt zelfmoord in gevangenis in Almelo

NIETAP/ALMELO – Eén van de twee mannen die verdacht worden van de moord op een 62-jarige man uit Nietap in april dit jaar is overleden, meldt RTV Drenthe.

Het gaat om de 39-jarige buurman van het slachtoffer. Hij heeft zichzelf in de nacht van donderdag op vrijdag in gevangenis De Karelskamp in Almelo van het leven beroofd.

Dat bevestigt advocaat Cees Eenhoorn, die de verdachte uit Nietap bijstond, na berichtgeving van Dagblad van het Noorden. Zijn cliënt werd op 9 april samen met een 47-jarige man uit Groningen opgepakt, nadat de politie de 62-jarige inwoner van Nietap zwaargewond in zijn woning had gevonden.

Een paar dagen later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord, dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Erg triest
Advocaat Eenhoorn werd vanochtend gebeld door de directeur van de gevangenis in Almelo. Hij noemt de dood van zijn cliënt erg triest. “Mijn cliënt had het psychisch erg zwaar in de gevangenis. Dat was nieuw voor hem. Hij was in zijn hele leven nog nooit met justitie in aanraking geweest. Van het ene op het andere moment belandde hij in een nachtmerrie”, aldus de Groninger advocaat.

De 39-jarige Nietapper had volgens Eenhoorn een dag eerder te horen gekregen dat hij zou worden overgeplaatst naar een andere gevangenis en was daar op dat moment juist opgelucht over. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

LEES OOK: 62-jarige man uit Nietap door misdrijf om het leven gekomen; twee verdachten zitten vast

Bron: RTV Drenthe

Het bericht Verdachte moord in Nietap pleegt zelfmoord in gevangenis in Almelo verscheen eerst op InfoLeek.