ME en politie houden protesterende boeren uit het Westerkwartier tegen op weg richting Groningen (Video)

WESTERKWARTIER/GRONINGEN – Een groep boeren is vrijdagavond vanuit het Westerkwartier met tractoren onderweg naar Groningen.

Ter hoogte van de wijk Reitdiep, vlak boven Groningen, stonden de politie en eenheden van de mobiele eenheid paraat om de boeren op te wachten, bij Adorp is de stoet inmiddels ingesloten waar ze momenteel stil staan. Dit wordt ook uitgezonden in live video’s op de Facebookpagina van de actiegroep Bar & Boos A7.

UPDATE 22:32 uur: De politie heeft zojuist overleg gehad met burgemeester Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen. Ze zijn overeengekomen dat de trekkers hun weg mogen vervolgen naar Groningen. Dit moet wel over een vastgestelde route en duurt tot maximaal 00.00 uur.

Foto’s: Mélarno Kraan

 

Het bericht ME en politie houden protesterende boeren uit het Westerkwartier tegen op weg richting Groningen (Video) verscheen eerst op InfoLeek.