Rick Schuring terug bij VEV’67 en Tope van Dijk sluit aan

LEEK – Rick Schuring is terug bij VEV’67 en is aangesteld als ‘Hoofd Beweeg Academy’. Daarnaast heeft VEV’67 heeft zich versterkt met Tope van Dijk. De atletische keeper komt van GVAV JO19-1.

Tope Rafael Obieri van Dijk is geboren in Nigeria, en is in 2008 met zijn zusje bij zijn ouders in Opende gaan wonen. Tope volgt de opleiding tot onderwijsassistent, omdat hij graag leraar gecombineerd met sportleraar wil worden.

Tope omschrijft zichzelf als een vrolijke spontane en sociale jongen, maar daarnaast ook ambitieus en een winnaar.

“Ik ben in 2009 begonnen met voetballen bij vv Opende, zodat ik eerst een jaartje kon wennen aan Nederland en de taal kon leren. Ik ben begonnen als veldspeler en in de zaal als keeper en eigenlijk vond ik dat nog leuker. Toen ze mij benaderden om een leeftijdscategorie hoger te gaan keepen, heb ik heel snel ja gezegd. Om mijn keeperskwaliteiten nog meer te vergroten heb ik een aantal jaren naar de keepersschool in Groningen ( Keeping the Zero, redactie ) gedaan, en daar werd ik gevraagd om bij GVAV bij de JO19 te komen keepen. Daar heb ik 3 seizoenen gekeept en kan ik nu de overstap maken naar de senioren, “ zegt Tope.  “ Ik ken al flink veel jongens van deze vereniging en vind het een fijne vereniging. Ik heb er enorm zin in!“

Kees Pranger, de nieuwe trainer van VEV’67 is blij met de komst van Tope. “Wij zijn blij met komst van Tope. Uit de gesprekken is gebleken dat Tope erg goed gaat passen in onze selectie omdat hij enthousiast, ambitieus en leergierig is. En straks ongetwijfeld de mooiste glimlach op de elftalfoto heeft.“

“Met Tope’s komst hebben wij naast onze keepers Pim en Jens graag wat wij willen, namelijk 3 enthousiaste ambitieuze keepers in de selectie. Wij zijn ervan overtuigd dat met de inzet van onze staf, in het bijzonder van keepertrainer Mike Römer, in combinatie met het niveau van de selectie de ontwikkeling van Tope zich positief zal ontwikkelen. “ Aldus Kees.

Rick Schuring
Onlangs is Rick Schuring aangesteld als Hoofd Beweeg Academy. Rick zal hierin de ruimte krijgen om de visie van de club door te ontwikkelen en vervolgplannen op te gaan stellen. Vanuit zijn opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool heeft Rick meer dan genoeg bagage om een goede invulling aan te gaan geven en andersom is het voor Rick ook goed toepasbaar in zijn opleiding.

De Beweeg Academy is ontstaan vanuit de visie om de vaardigheden van kinderen te verbreden door ze kennis te laten maken met andere sporten in plaats van alleen te focussen op voetbal. Hier ligt het Athletic Skills Model aan ten grondslag.

Hoewel dit concept ondertussen ook opgestart is bij diverse profclubs, mag VEV’67 zich zeker als pionier beschouwen met deze aanpak. Zowel het bestuur als Rick willen deze lijn doorzetten zodat de club, maar nog belangrijker de jeugd hierin de vruchten van kunnen plukken.


 

Het bericht Rick Schuring terug bij VEV’67 en Tope van Dijk sluit aan verscheen eerst op InfoLeek.