Burgemeester verrast inwoner met lintje via All You Need Is Love

WESTERKWARTIER – Vrijdag heeft burgemeester Ard van der Tuuk mevrouw Brandsma-Claus uit Grootegast via een groot beeldscherm op een kleine vrachtwagen laten weten dat ze een koninklijke onderscheiding ontvangt.

Daarbij werd ze verrast door All You Need Is Love, het RTL-televisieprogramma van Robert Ten Brink.

Groot scherm
Terwijl ze werd gefilmd door een cameraploeg kreeg mevrouw Brandsma-Claus videoboodschappen te zien op een groot scherm op een vrachtwagentje. Dat is een initiatief van het RTL programma om in deze coronatijd er voor te zorgen dat families elkaar toch nog een hart onder de riem kunnen steken.

Op het scherm was een videoboodschap van Ard van der Tuuk te zien, waarmee hij bekendmaakte dat ze was onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zoon

Mevrouw Brandsma-Claus werd opgegeven door haar zoon. Volgens hem is ze een trouwe kijker en leek het hem extra mooi haar op deze manier te verrassen, ook omdat de familie helaas niet bij de bekendmaking van de onderscheiding kan zijn vanwege de coronamaatregelen.

Meer onderscheidingen
Er waren vanochtend nog drie koninklijke onderscheidingen in de gemeente Westerkwartier. Ook mevrouw Helder-Scholtens uit Zuidhorn en de heer Bronsema uit Zuidhorn hoorden dat zij zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw De Koning uit Niebert werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook zij ontvingen alle drie een videoboodschap van de burgemeester.

Uitzending
Vanwege de coronacrisis blijft All You Need Is Love extra uitzendingen maken. De aflevering met mevrouw Brandsma-Claus is morgen, zaterdag 25 april te zien op RTL 4 om 21.25 uur.
Het bericht Burgemeester verrast inwoner met lintje via All You Need Is Love verscheen eerst op InfoLeek.