Reanimatie na brand in appartementencomplex Niekerk, woningen ontruimd

NIEKERK – Vrijdagmiddag omstreeks 17.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Doctor K.L. van Veenlaan in Niekerk, gemeente Grootegast.

Al vrij snel werd er door opgeschaald naar ‘middelbrand’. Hierop kwam een extra tankautospuit ter plaatse. De woning, wat onderdeel was van een appartementencomplex, stond bij aankomst vol met rook. Toegesnelde politieagenten hebben de beginnende brand geblust met een brandblusser. Er kwamen drie ambulance’s ter plaatse, omdat er meerdere slachtoffer zijn. Ook is het Mobiel Medisch Team ter plaatse gekomen met de helikopter.

Reanimatie en ontruiming
De woningen zijn door de hulpdiensten ontruimd. De persvoorlichter van de brandweer heeft bevestigd dat er één persoon gereanimeerd is. Deze persoon is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een ander slachtoffer, vermoedelijk de bewoner, raakte gewond toen hij de pan, die in brand was gevlogen, naar buiten gooide. Hij heeft brandwonden opgelopen aan zijn handen. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Of de woning veel schade heeft opgelopen, is niet bekend.

Foto’s: De Vries Media & Robert vd Veen/Niekerknieuws.nl
 

Het bericht Reanimatie na brand in appartementencomplex Niekerk, woningen ontruimd verscheen eerst op InfoLeek.