Landelijke opschoondag op 21 maart; gemeente Westerkwartier in actie

WESTERKWARTIER – Op zaterdag 21 maart is het de Landelijke Opschoondag. Een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Westerkwartier doen we dat ook. Helpt u mee?!

Zwerfafval is veel mensen een doorn in het oog. Dit samen opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen, samen met de buurt of met de sportvereniging. Samen schoonmaken is gezelliger. Opruimen kan overal in de gemeente, in uw eigen straat de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen en vele handen maken licht werk.

Materialen
Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen; prikkers, vuilniszakken, hesjes en een versnapering. Na afloop haalt de gemeente het materiaal en het verzamelde afval centraal op. U bepaalt zelf waar u gaat opschonen.

Meld u aan
Wilt u de handen uit de mouwen steken? Alleen of met anderen aan de slag op 21 maart? Wacht dan niet langer en meldt u aan. Stuur een e-mail aan info@westerkwartier.nl. Aanmelden kan tot 16 maart. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en hoeveel prikkers en vuilniszakken u nodig heeft. Na aanmelding krijgt u informatie over de organisatie op 21 maart.

Deel uw foto’s!
Deel uw anekdotes en foto’s van uw opruimactie op de 21e met de gemeente! Dat kan via info@westerkwartier.nl en via social media met de hashtags: #westerkwartierschoon.

Het bericht Landelijke opschoondag op 21 maart; gemeente Westerkwartier in actie verscheen eerst op InfoLeek.