Code oranje; vanmiddag onstuimig met in de middag en avond zeer zware windstoten

LANDELIJK – Vandaag, zondag 9 februari, krijgt het hele land vanaf de ochtend en eerste helft van de middag met zware windstoten van 75-100 km/u te maken vanwege storm Ciara. Het KNMI heeft hiervoor al vroegtijdig voor het hele land code oranje afgegeven.

In het noorden en westen komen momenteel zware windstoten van 75-100 km/uur voor en aan de noordwestkust staat een zuidwesterstorm, windkracht 9. Dit heeft te maken met storm Ciara. Vanmiddag breiden de zware windstoten zich verder over het land uit.

Wind neemt verder toe
Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Voor de zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt uit het zuidwesten, in de loop van de avond uit het westen.

Museum Nienoord
Het Museum Nienoord is vandaag de gehele dag gesloten vanwege het stormweer.

Voetbalwedstrijden afgelast
De wedstrijden voor zondag 9 februari in de Eredivisie zijn afgelast. Na veelvuldig overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd. Ook de wedstrijden in het gehele landelijke amateurvoetbal gaan zondag niet door.

Maandag
Later vanavond en komende nacht verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-120 km/u, maar zware windstoten van 75-100 km/u houden waarschijnlijk de gehele maandag aan.

Het bericht Code oranje; vanmiddag onstuimig met in de middag en avond zeer zware windstoten verscheen eerst op InfoLeek.