Is uw woning voor hulpdiensten goed te vinden en te bereiken? Check het nu!

WESTERKWARTIER – Wanneer er bij u brand uitbreekt of als u medische hulp nodig heeft, wilt u natuurlijk dat de hulpdiensten zo snel mogelijk bij u voor de deur staan.

Helaas komt het nog vaak voor dat het lastig is voor de hulpdiensten om het juiste huisnummer te vinden en/of dat een woning slecht te bereiken is. Het gaat dan met name om woningen die niet direct aan de doorgaande wegen liggen. U kunt de hulpdiensten en daarmee uzelf een grote dienst bewijzen. Check de volgende zaken:

  • Is uw huisnummer goed zichtbaar vanaf de doorgaande weg?
  • Is uw oprijlaan vrij van overhangende takken, geparkeerde voertuigen en andere obstakels?
  • Onze brandweerauto heeft een doorrijhoogte nodig van minimaal 4,20 meter en een wegbreedte van 3.50 meter. Is dat bij u het geval?
  • Is de dichtstbijzijnde brandkraan vrij van begroeiing of obstakels? Heeft u deze zaken op orde dan zijn de hulpdiensten in staat u snel hulp te bieden.
  • Wilt u informatie over wat u nog meer in en rondom uw huis kunt doen aan brandveiligheid? Kijk dan op www.brandweer.nl/brandveiligheid

Heeft u deze zaken op orde dan zijn de hulpdiensten in staat u snel hulp te bieden.

Wilt u informatie over wat u nog meer in en rondom uw huis kunt doen aan brandveiligheid? Kijk dan op www.brandweer.nl/brandveiligheid.

Het bericht Is uw woning voor hulpdiensten goed te vinden en te bereiken? Check het nu! verscheen eerst op InfoLeek.