A7 tussen Leek en Groningen nog tot twee uur vanmiddag deels afgesloten

LEEK – De A7 van Leek naar Groningen is sinds donderdagmorgen half 7 in beide richtingen afgesloten na een ernstig ongeval met een betonmixer en een busje.ernstig ongeval met een betonmixer en een busje.

Door de botsing is de betonmixer over de vangrail heen geschoven en op de andere rijstroken tot stilstand gekomen. Hierbij is de inzittende van het busje (zwaar)gewond geraakt. Aldus Rijkswaterstaat wordt verwacht dat enkele rijstroken tot circa 14.00 uur gestremd blijven wegens berging-/herstelwerkzaamheden.

Door de afsluiting en het vele verkeer ontstaan er lange files op de snelwegen en de omleidingsroutes. Ook het busvervoer ondervind hinder en zo zijn er enkele buslijnen vertraagd.

Foto’s: De Vries Media
Het bericht A7 tussen Leek en Groningen nog tot twee uur vanmiddag deels afgesloten verscheen eerst op InfoLeek.