Oproep door opstellers petitie Rondweg Leek: Laat uw mening horen in online vragenlijst gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Nu de gemeente Westerkwartier een online vragenlijst over gevaarlijke wegen op haar website heeft geplaatst, vragen de voorvechters voor de aanleg van de Westelijke Rondweg om Leek om uw mening te geven en deze lijst in te vullen.

Rondweg Leek
Kortgeleden was er in het nieuws  dat de Lindensteinlaan in Leek de gevaarlijkste straat van de gemeente Westerkwartier is. Voor Ruud van Nijen en Johan de Vries uit Leek was dit geen verrassing. Daarom hadden ze immers de petitie voor de aanleg van de Rondweg om Leek opgestart. Deze petitie is eind vorig jaar aan de gemeente overhandigd.

Dankzij de lokale partij voor een Veilig en Zorgzaam Westerkwartier (VZ Westerkwartier) staat dit plan weer op de agenda.

Volgens Johan en Ruud is daarmee de strijd nog niet gestreden. Johan zegt hierover: “ De Provincie Groningen was een aantal jaren geleden wel overtuigd van het belang van deze Rondweg voor de leefbaarheid van Leek. Echter omdat het voormalige bestuur van Leek toen is afgehaakt, moet het weer opnieuw door de Provincie beoordeeld worden”.

Ruud vult daarop aan: “Daarom is het ook belangrijk dat de Leeksters, maar ook de inwoners uit bijvoorbeeld Zevenhuizen en Haulerwijk nogmaals hun onvrede laten blijken. Wie is het nu niet zat om ’s ochtends en ’s avonds in de file naar en van de A7 te rijden?“

Benoem ook andere gevaarlijke wegen
Ook al is de Lindensteinlaan dan de gevaarlijkste straat, er zijn alleen al in de vorige gemeente Leek zeker nog andere knelpunten. Alleen al het vele sluipverkeer op de Carolieweg met veel te hard rijdende auto’s zorgt voor gevaarlijke situaties. Ook de onoverzichtelijke fietsersoversteek bij de Oosterheerdtstraat heeft al tot ongelukken geleid. Het vele verkeer over de Auwemalaan en de Oldebertweg is onwenselijk. Inwoners van Oostwold, Lettelbert en Midwolde zouden graag willen dat hun wegen niet langer voor sluipverkeer en dan met name vrachtverkeer toegankelijk is. Een deel pleit dan ook voor het instellen van een inrijverbod voor die vrachtwagens die geen bestemmingsverkeer zijn.

Verbinding Leek- Zuidhorn
Door mensen die pendelen tussen Zuidhorn en Leek is een veel geuite wens om deze verbinding te verbeteren.  Een door de wethouder van verkeer Geertje Dijkstra (VZ Westerkwartier) bepleite oplossing namelijk: een verbinding tussen de rotonde op de Hoendiep (Matsloot) en de Friesestraatweg, zou het een stuk veiliger maken.

VZ Westerkwartier: We willen naar uw mening luisteren
VZ Westerkwartier heeft als één van haar kernwaarde dat ze wil luisteren naar de stem van de inwoners. Deze politieke partij vindt het belangrijk dat er eerst naar u geluisterd wordt voordat de gemeente ingrijpende besluiten gaat nemen. Volgens de fractieleden van VZ is deze vragenlijst een goede mogelijkheid om uw stem te laten horen via: www.westerkwartier.nl/hoofdwegenstructuur

LEES OOK:Gemeente vraagt input inwoners voor visie Hoofdwegenstructuur Westerkwartier

Het bericht Oproep door opstellers petitie Rondweg Leek: Laat uw mening horen in online vragenlijst gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.