Rederijkerskamer Vredewold uit Tolbert geeft twee uitvoeringen in De Postwagen

TOLBERT – Rederijkerskamer “Vredewold” uit Tolbert geeft zowel vrijdag 24 januari als zaterdag 25 januari 2020 ,aanvang 20.00 uur, een uitvoering in “De Postwagen”.

Bent u slechthorend, geen probleem: in het voorste deel van de zaal is ringleiding aanwezig. Op zaterdag 25 januari zal een van de leden worden gehuldigd vanwege het 40 jarig lidmaatschap.

Het stuk dat dit jaar gespeeld wordt heeft de titel: “Tante Bella’s Beautysalon”. Het is een klucht in drie bedrijven en is geschreven door Henk Roede.

De tante, tante Bella, van Berend en Albert is overleden. Berend en Albert hebben hier niet erg om gerouwd, want een band met de tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis! En de erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Berend is er van overtuigd dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan? Immers tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te kampen hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens, zijn de beide heren wel de enige erfgenamen?

Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken in deze geweldige klucht met een waterval aan grappen waarmee het publiek bedolven wordt.

Reserveren voor de voorstellingen is niet nodig. Losse kaarten zijn beide avonden voor aanvang voor € 10,00 per stuk aan de zaaldeur te koop.

De spelers dit jaar zijn: Siebo Beukema,Tjaard Bouwman, Jannie Kiemel, Janine van der Sijde, Diana van der Graaf, Ria Weerd, Antje van Bruggen, Martje van der Kaap en Roel Akker.

Regie: Jaap Klijn en Jannie Kiemel

Ook staat op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni 2020 het openluchtspel gepland voor de CazemierBoerderij.

Voor verdere info bekijk de website www.vredewold.com

 

Het bericht Rederijkerskamer Vredewold uit Tolbert geeft twee uitvoeringen in De Postwagen verscheen eerst op InfoLeek.