Leekster Danique Staal valt in de prijzen met zijn gemaakte ‘mede’ tijdens wereldkampioenschap

LEEK – Northern Mead uit Leek heeft afgelopen week diverse prijzen behaald met hun mede. Mede is de oudste alcoholische drank van de wereld wat gemaakt is uit honing.

Northern Mead heeft meegedaan aan de Mead Madness Cup in Polen; de wereldkampioenschap van diverse soorten mede. Hier hebben zij in de vier mogelijke categorieën meegedaan, waarbij in drie daarvan ze in de prijzen zijn gevallen. Er is tweemaal de tweede prijs en eenmaal eerste prijs behaald van beste mede van de wereld.

Trotse eigenaar
Danique Staal, de eigenaar en mede-maker: “Wij zijn erg trots op dit resultaat! Er hebben meer dan 200 mensen en bedrijven meegedaan van over de hele wereld. Dat wij als klein bedrijf ons de beste van de wereld mogen noemen in een categorie en tweede beste van de wereld in nog eens twee categorieën, is nog steeds ongelooflijk als ik eraan terugdenk. Maar wij zullen ons blijven inzetten om onze kwaliteit hoog te houden en wie weet wat wij eventueel nog kunnen bereiken…”

Terug in Nederland
Northern Mead heeft als doel om mede weer bekend te maken in Nederland en om hun voorliefde voor deze drank te kunnen delen met anderen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.northernmead.nl