Gratis training voor alle vrijwilligers in het Westerkwartier; ‘Herkennen van en omgaan met kinderen met bijzonder gedrag’

WESTERKWARTIER – Als vrijwilliger begeleid of zorg je soms voor kinderen. Bijvoorbeeld als je vrijwilliger bent in de zorg, bij een sportvereniging of de speelweek. Soms is het prettig om wat handvatten te krijgen, want hoe ga je bijvoorbeeld om met kinderen die bijzonder en niet alledaags gedrag laten zien?

Op donderdag 12 december organiseert Sociaal Werk De Schans van 19.00 tot 22.00 uur de training Herkennen van en omgaan met kinderen met bijzonder gedrag in Dorpshuis de Til (Tolberterstraat 36) in Leek. De training is voor alle vrijwilligers in het Westerkwartier.

Tijdens de training praten we over kinderen die druk of teruggetrokken gedrag laten zien of gedrag dat lijkt op paniek of onbegrip en de mogelijke oorzaken hiervan. Er is volop ruimte voor eigen inbreng, het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Aanmelden
De trainingen zijn gratis en worden verzorgd door Vitaal Vrijwilligerswerk. Heb je interesse, meld je dan voor 4 december aan. Dit kan direct op de website van Vitaal Vrijwilligerswerk www.vitaalvrijwilligerswerk.nl/trainingen. Of via de link bij de betreffende training in de agenda op de website van Sociaal Werk De Schans.

Foto: Tinten