Lindensteinlaan in Leek: de gevaarlijkste straat van de gemeente Westerkwartier

LEEK – Dat het er te gevaarlijk is roepen bewoners van de Lindensteinlaan in Leek al jaren. Het is er veel te druk. Ook is de Lindensteinlaan niet gemaakt om als doorgangsweg naar de A7 te dienen. De weg is te smal, heeft teveel uitritten en drukke kruispunten voor het steeds toenemende verkeer.

In drie (2016-2018) jaar tijd zijn in Leek 277 ongelukken geteld. 30 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Een kruispunt op de Lindensteinlaan is met 4 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp en zelfs van de gemeente.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Metingen
Ook het er veel te hard rijden is een bron van ergernis. Tijdens gehouden verkeersmetingen zijn er zelfs snelheden gemeten van 130 km. Ook uit verdere onderzoeken gehouden binnen de gemeente blijkt dat er door de inwoners wordt benadrukt dat verkeersveiligheid hoog op de prioriteitenlijst moet komen te staan  van de gemeente Westerkwartier.

Onderzoek RTL Nieuws
Een uitgebreid onderzoek door RTL Nieuws bevestigd het gevoel van onveiligheid van bewoners aan de Lindensteinlaan. RTL heeft dit onderzoek voor heel Nederland gedaan op basis van gegevens van politie en Rijkswaterstaat over de afgelopen drie jaar.

Het bericht Lindensteinlaan in Leek: de gevaarlijkste straat van de gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.