Werk uit de expositie Natuurlijk Licht – 25% van de opbrengst gaat naar het Goede Doel

Bron

In de maanden september en oktober werd onder de titel Natuurlijk Licht werk van fotograaf Omke Oudeman geëxposeerd op drie locaties in het Westerkwartier. Dit bleek een schot in de roos te zijn, veel mensen kwamen erop af en heel vaak werd de vraag gesteld: ‘is dit werk ook te koop?’ Dit heeft ons doen besluiten het tentoongestelde werk te verkopen en wel op zaterdag 9 november in de kerk van Nuis. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan men de foto’s nogmaals bekijken en vanaf 14.00 uur tot circa 16.00 uur vindt de daadwerkelijke verkoping plaats. Van de opbrengst gaat 25% naar het goede doel, in dit geval naar Alpe d’HuZes.

In de middag zijn leden van Mien Westerkwartier aanwezig om de bezoekers te vermaken met ‘Gebeurtenissen in het Westerkwartier’, uiteraard in het Westerkwartiers en als het even meezit, is er ook nog muziek te horen van ditzelfde Mien Westerkwartier. Omke Oudeman was medeoprichter, penningmeester en fotograaf van deze Stichting Mien Westerkwartier.

In het werk van de vijf jaar geleden overleden Omke Oudeman spelen architectuur, natuur en landschap een centrale rol, en gedurende zijn carrière ontwikkelde hij zijn specialisme voor interieur- en kerkenfotografie. Kenmerkend voor deze foto’s is het gebruik van uitsluitend natuurlijk licht. Fotosessies begonnen steevast met het zoeken naar het lichtknopje of het uitblazen van met de beste bedoelingen door de koster aangestoken kaarsen.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. 

De onlangs gehouden expositie in het Westerkwartier werd georganiseerd door Stichting Oude Groninger Kerken in samenwerking met Stichting Het Groninger Landschap en Mien Westerkwartier De selectie van de geëxposeerde werken werd gemaakt door de partner van Oudeman, Duncan Wijting (fotograaf), een medewerker van het Groningen Landschap en medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Oude Groninger Kerken.

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) bestaat dit jaar 50 jaar. De expositie was een van de jubileumactiviteiten van de SOGK.