Vrachtwagensluis Oostindie is aangepast om illegaal gebruik door automobilisten tegen te gaan

LEEK – De vrachtwagensluis, die in april 2019 geplaatst is, in het plan Oostindie De Hoven is vanaf 19 september niet meer te gebruiken door auto’s.

Op dit moment wordt er illegaal gebruik gemaakt van de sluis. Hij wordt zo aangepast dat personenauto’s niet meer (illegaal) gebruik kunnen maken van de doorgang.

De weg tussen de Houtsingel en de Krokus (plangebied De Hoven, Oostindie Leek) is sinds woensdag 3 april alleen toegankelijk via een bouwsluis. Deze bouwsluis is speciaal en alleen bedoeld voor vrachtwagens. Al het overige verkeer van en naar De Hoven moet gebruik maken van de rotonde Houtsingel-Watersingel-Longkruid. Dit geldt ook voor fietsers.Het bericht Vrachtwagensluis Oostindie is aangepast om illegaal gebruik door automobilisten tegen te gaan verscheen eerst op InfoLeek.