Workshop ‘Vinden & Binden van vrijwilligers’ door Sociaal Werk De Schans

WESTERKWARTIER – De samenleving verandert. Deze veranderingen hebben invloed op vrijwilligerswerk. Welke veranderingen dit zijn en hoe je hier als vrijwilligersorganisatie mee om kunt gaan vertellen we je graag tijdens de workshop ‘Vinden & Binden van vrijwilligers’ op 8 oktober 2019 in Zuidhorn.

Sociaal Werk De Schans wil vrijwilligersorganisaties ondersteunen in het vinden en binden van vrijwilligers in onze veranderende samenleving. Daarom hebben wij Sterk Vrijwilligerswerk verzocht een workshop aan te bieden aan vrijwilligersorganisaties in het Westerkwartier. Sterk Vrijwilligerswerk is een initiatief van zeven provinciale en vijf landelijke organisaties om vrijwilligersorganisaties te stimuleren. De workshop wordt  gegeven door CMO STAMM op 8 oktober 2019 in Zuidhorn.

Inhoud workshop
Tijdens de workshop ‘Vinden & Binden van vrijwilligers’ gaan we in op de veranderingen in de samenleving en welke invloed deze hebben op het vrijwilligerswerk. We delen we op een interactieve manier tips hoe organisaties met die veranderingen om kunnen gaan. Daarnaast gaan we in op verschillende typen vrijwilligers en bespreken we een andere manier van werven en binden. We delen valkuilen en tips en vragen deelnemers zichzelf de spiegel voor te houden. Hoe doet jouw organisatie dat nu en wat kunnen jullie anders doen.

Aanmelden
Vrijwilligersorganisaties, zoals sportverenigingen en dorpsbelangen, kunnen een vrijwilliger aanmelden voor deze workshop. De deelname is gratis. Kijk voor informatie en aanmelding op de website van Sociaal Werk De Schans www.sociaalwerkdeschans.nl bij de Agenda.

Het bericht Workshop ‘Vinden & Binden van vrijwilligers’ door Sociaal Werk De Schans verscheen eerst op InfoLeek.