Leekster brandweer viert 200 jarig bestaan met rondrit en open dag op zaterdag 28 september

LEEK – De brandweer in Leek bestaat 200 jaar en viert dat op zaterdag 28 september met een open dag en een rondrit door Tolbert en Leek.

Om 9.00 uur start de rondrit met verschillende brandweervoertuigen vanaf het voormalige Dusseldorpterrein aan de Hoofdstraat in Midwolde. De tocht eindigt op het Evenemententerrein in Leek waar bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom zijn om onze voertuigen van dichtbij te bekijken.

Voor jong en oud
Ben jij gek op alles wat rood is, glimt en een zwaailamp heeft? Wil je ervaren hoe het is om in een huis vol rook te staan? Of ben je benieuwd hoe we vroeger uitrukten? Op de open dag van de brandweer in Leek kun je oude en nieuwe brandweerauto’s van dichtbij bekijken op het evenemententerrein.

Je kunt met water spuiten als een echte brandweerman, zien hoe wij auto’s openknippen en ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? Meld je dan aan voor de jeugdbrandweer. Kom langs en beleef de brandweer. Toegang is gratis.

Het bericht Leekster brandweer viert 200 jarig bestaan met rondrit en open dag op zaterdag 28 september verscheen eerst op InfoLeek.