Burgemeester Koos Wiersma heeft Oktobermaand Kindermaand geopend

WESTERKWARTIER – Vandaag, woensdag 11 september om 8:30 uur heeft burgemeester Koos Wiersma de Samenwerkingsschool Op Wier in Ezinge bezocht voor de aftrap van Oktobermaand Kindermaand. Hij heeft het verhaal van Henric Piccardt voorgelezen aan kinderen van groep 6, 7 en 8.

Henric Piccardt
Dit jaar staat het boeiende verhaal van Henric Piccardt (1636-1712) centraal. Piccardt, een domineeszoon uit Woltersum, vertrok op zijn 22e als student met de noorderzon. Hij belandde in Parijs en werd daar kamerheer van koning Lodewijk de Veertiende, de zonnekoning. Van Piccardt,

die eens eigenaar was van de Fraeylemaborg in Slochteren, wordt ook verhaald dat hij Parijs af en toe als zwerver verkende en onder bruggen sliep.  Maar of dat waar is? De kinderen horen er in het verhaal meer over. Het verhaal werd geschreven door erfgoeddocente Tineke Neyman uit Groningen.

Oktobermaand Kindermaand
Tijdens de Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst en cultuur. Verschillende instellingen in de drie noordelijke provincies openen in de weekenden in oktober hun deuren en organiseren gratis activiteiten voor basisschoolleerlingen. In het Westerkwartier kunnen kinderen met de actie bijvoorbeeld Ambachtelijk Streekmuseum ’t Steenhuus in Niebert bezoeken. De aftrap van het evenement is de jaarlijks terugkerende voorleesactie van burgemeesters in de noordelijke provincies.

Meer informatie
Meer informatie over Oktobermaand Kindermaand is te vinden op www.kindermaand.nl.

Het bericht Burgemeester Koos Wiersma heeft Oktobermaand Kindermaand geopend verscheen eerst op InfoLeek.