Oorzaak vliegenplaag nog onbekend, gemeente schakelt plaagdierenbestrijdingsdienst in (UPDATE)

LEEK/TOLBERT – UPDATE 16-07-2019: De buitendienst en toezichthouders van de gemeente Westerkwartier zijn in onder andere Diepswal, Sintmaheerdt, Wolveschans en Oostindie op zoek gegaan naar de bron van de vliegenoverlast, maar hebben nog niet kunnen achterhalen wat de oorzaak is.

Ook de Omgevingsdienst Groningen heeft geen concrete bron kunnen herleiden waaruit de overlast voortkomt. Op basis daarvan heeft de gemeente nu deskundigheid ingeschakeld bij de plaagdierenbestrijding van de gemeente Groningen om de bron te kunnen achterhalen.

De Gemeente Westerkwartier krijgt nog steeds veel reacties van bewoners van met name Tolbert en Leek over vliegenoverlast. Zowel via social media, mail als per telefoon.

De gemeente heeft gehoord dat omwonenden vermoeden dat de overlast van het bedrijventerrein afkomt. De Omgevingsdienst Groningen heeft namens de gemeente Westerkwartier onderzoek gedaan en zij hebben geconcludeerd dat de bron van de vliegenoverlast elders moet liggen.

Ook de buitendienst van de gemeente is in onder andere de Sintmaheerdt en Oostindië op zoek gegaan naar de bron, maar heeft nog niet kunnen achterhalen wat de oorzaak is.

De gemeente vindt het erg vervelend voor inwoners die overlast hebben van de vliegen. En ze willen zelf ook zo snel mogelijk weten waar de overlast vandaan komt en blijven zich inzetten om te achterhalen wat er aan de hand is.

Lees ook: Vliegenplaag teistert Leek en Tolbert

Het bericht Oorzaak vliegenplaag nog onbekend, gemeente schakelt plaagdierenbestrijdingsdienst in (UPDATE) verscheen eerst op InfoLeek.