Gemeente Westerkwartier ontvangt Tasmaanse prijswinnaar Katelyn Geard

WESTERKWARTIER – Op maandag 17 juni ontvangt de gemeente Westerkwartier Katelyn Geard, de Tasmaanse winnaar van de Abel Tasman Art Prize.

Ze wordt in het gemeentehuis in Grootegast ontvangen door de wethouders en burgemeester Koos Wiersma. Gert van Dijken heet haar namens de Nederlandse Abel Tasman Art Prize werkgroep eveneens welkom. Katelyn zal zelf iets vertellen over haar winnende kunstwerk.

Prijs
Katelyn komt drie weken naar het Westerkwartier. Ze wordt opgevangen door twee gastgezinnen. Met haar levensgrote zelfportret won ze de kunstprijs. “Mijn kunstwerk gaat over mijn angsten,” vertelt Katelyn. Ze komt uit Devonport, in het noorden van Tasmanië. Daar werd ze aangemoedigd door haar leraar om mee te doen met de kunstprijs.

“Op dit zelfportret laat ik een neutrale blik zien. Ik wil laten zien dat je soms van buiten kalm lijkt, maar dat je je van binnen heel anders voelt.” Het fotorealistische kunstwerk is gemaakt met grafiet en houtskool.

Het bericht Gemeente Westerkwartier ontvangt Tasmaanse prijswinnaar Katelyn Geard verscheen eerst op InfoLeek.