Spektakelwedstrijd VEV’67 uit tegen Gorecht

HAREN/LEEK – Door: Pieter van der Velde. Toen in 1988 Nederland Europees kampioen werd zei commentator Theo Reitsma de legendarische woorden: “ Dit is een goed stel hoor ! “

Het is de negentigste minuut en Gorecht staat met 2-0 voor. Een beetje tegen de verhouding in want VEV’67 heeft het betere spel en de beste kansen. Maar iedereen die Gorecht een warm hart toedraagt heeft daar terecht maling aan. Uw verslaggever kijkt op de klok en ziet dat we in de negentigste minuut zitten. Ik pak m’n telefoon en open de Facebook pagina van VEV’67. Ik schrijf daar het volgende bericht:

“ Gorecht gefeliciteerd met de 2-0 overwinning en succes in de volgende ronde “ Ik wacht tot dat de scheidsrechter affluit en ga dan op enter drukken zodat het bericht wordt geplaatst. Tenminste dat was de bedoeling… In een scrimmage krijgt Robin Elderman de bal over de lijn. Ik pas het bericht aan. Geen 2-0 maar een 2-1 overwinning voor Gorecht. Maar daar dacht Marco Soeten anders over. Op het moment dat er al veel mensen richting fiets, motor of auto gaan, schiet Marco de 2-2 binnen!

We gaan verlengen!
Maar eerst de wedstrijd. Op het sportpark De Koepel was het prima toeven. Onder zomerse omstandigheden was het begin voor Gorecht. Maar al vrij snel liet VEV’67 blijken niet onder de indruk te zijn van het feit dat Gorecht 1e klasse speelt. Waar Gorecht vaak de lange bal speelde, probeert VEV’67 voetballend door de linies te komen. En dat lukt aardig. Ook de backs komen veelvuldig op. Van alle kansen krijgt Rense Dijk de grootste. Maar de keeper die al ligt weet de bal knap te keren. En zoals het wel vaker gebeurt als je beter bent, krijgt ook VEV’67 de deksel op z’n neus… Wout van der Velde blijft rustig en schiet beheerst binnen. Tegen de verhouding in gaat Gorecht de rust in met een 1-0 voorsprong. “ We hadden 0-3 voor moeten staan “ moppert een suporter van VEV’67.

De 2e helft laat ongeveer hetzelfde beeld zien en door een treffer van één van de uitblinkers bij Gorecht, Jos Beek staat het 2-0. Klaar, over, uit.

Aan de zijlijn zegt een supporter van VEV’67: “ Ze kunnen nog wel een jaar voetballen…scoren doen ze niet meer…” Gelukkig voor iedereen van VEV’67 is de wedstrijd pas over als de scheidsrechter affluit. Het sierde VEV’67 dat ze onvermoeibaar bleven voetballen. Ook onder deze zomerse omstandigheden. De drinkpauzes waren dan ook meer dan terecht.

De negentigste minuut en de extra tijd leverde dus een verlenging op. De 2-3 werd gemaakt door weer Robin Elderman. De ontlading was groot ! In de 2e helft van de verlenging speelde Gorecht alles of niets. Het leverde een enorme kans op maar van dichtbij schoot de Gorecht speler huizenhoog over… En de manier waarop de verdediging van VEV’67 voor ballen dook om te blokken was kenmerkend voor de strijd die VEV’67 leverde. Tot twee keer toe werd een kans van Gorecht om zeep geholpen. Het was voor Gorecht wel duidelijk, het zit er niet meer in. De geest was uit de fles bij Gorecht en VEV’67 ging op z’n gemak de wedstrijd uit voetballen. Dat de scherpte er na zo’n slijtageslag weg is kan niemand de jongens kwalijk nemen. In de slotseconden mocht Arjan de Vries z’n werklust belonen met de 2-4. Gorecht degradeert en VEV’67 is door naar de volgende ronde ! En om de woorden van Theo Reitsma te herhalen:

“Dit is een goed stel hoor!“


Het bericht Spektakelwedstrijd VEV’67 uit tegen Gorecht verscheen eerst op InfoLeek.