Voetbalteam van VEV’67 uit Leek gaat Europa in

LEEK – Donderdagmorgen is het 2e JO15 (jeugd onder 15 jaar) team van voetbalvereniging VEV’67 uit Leek vertrokken richting Bensheim in Duitsland om deel te nemen aan het internationale Basinus Trophy Toernooi. Aan dit toernooi doen maar liefst 72 teams uit vele Europese landen mee. Waaronder dus VEV’67 JO15-2. Ook de JO17-1 van VEV’67 doet mee aan dit toernooi.

Het team, onder leiding van Dennis de Haan, Niek van den Heuvel en Jens Poelstra, sluit hier een fantastisch seizoen mee af. De jongens werden heel verdienstelijk 5e in de 1e klasse. Maar naast de competitie hebben ze ook vele andere leuke dingen samen gedaan, zoals een Playstation FIFA toernooi  en een oefenwedstrijd  in het stadion van FC Emmen gespeeld.

Bovendien hebben ze het hele seizoen al naar het toernooi  toegewerkt, want daarvoor moesten natuurlijk de benodigde budget worden ingezameld.  Om geld voor het toernooi te verdienen, hebben de jongens hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken door allerlei activiteiten te verrichten.

Zo hebben ze sponsors gezocht voor elk doelpunt dat ze gedurende het seizoen als team zouden maken. Maar ook hebben ze het hele seizoen training gegeven aan een jonger VEV’67-team, bij thuiswedstrijden van VEV’67 1 lootjes verkocht, en voor de kerstdagen meer dan honderd kip-rollades verkocht. Tenslotte hebben ze nog vakken gevuld bij de nieuwe Plus supermarkt in Leek, statiegeldflessen ingezameld en een tuinhuisje in elkaar gezet bij kinderopvang De Jonge Wereld.

Bovendien kregen ze steun van een aantal gulle sponsoren, namelijk  Steakhouse Pizzeria Mazzel; Meijburg & Co, Belastingadviseurs; Klusbedrijf B. Zantinga; Sissing Noord; VDH Products en Roelvink Advocaten.

De sponsoring heeft er, samen met het geld dat de jongens hebben verdiend met de verschillende acties, toe geleid dat het benodigde budget is gehaald. Een unieke prestatie van het hele team, die zonder de bezielende leiding van hoofdcoach Dennis de Haan niet mogelijk zou zijn geweest.

Het team is nu dus onderweg en zal de komende twee dagen haar wedstrijden afwerken. Op 2 Juni worden ze weer terug verwacht in Leek.  Wellicht met een prijs, maar in ieder geval een onvergetelijke ervaring rijker.

Het bericht Voetbalteam van VEV’67 uit Leek gaat Europa in verscheen eerst op InfoLeek.