Adonis Sportacrobatiek beleeft prachtige dag tijdens het IAG 2019 in Den Bosch

DEN BOSCH/LEEK – Vrijdag 31 mei 2019 was het een waar sportfeest in Den Bosch, waar het IAG (International Ascesment Gymnastics) 2019 werd gehouden.

Dit internationale toernooi is voor de sporters een kans om zich te meten met buitenlandse tegenstanders. En het nivo lag deze wedstrijd hoog. Adonis Leek was met 7 teams uit de DE-lijn aanwezig op dit toernooi en er zijn maar liefst 6 medailles gehaald!!!!

Al heel vroeg in de ochtend mochten de E-jeugd mixparen in actie komen. Van zenuwen was geen sprake, allebei de duo’s straalden op de vloer! Welverdiend ging het zilver naar Lynthe Huizinga en Stijn van der Honing en het brons naar Robbin Vogel en Kaj Gerbrandy.

E-jeugd duo Ilse Hoeksma en Lizz Stoker trainen nog maar een paar weken samen, maar dit was niet te zien: ze behaalden zelfs een zilveren medaille.

Daarna was het de beurt aan de E-junioren. Duo Marleau Storteboom en Janneke Meijer lieten een prachtige oefening zien waarmee ze een 8e plaats haalden. Bij de trio’s ging het zilver naar Jinte Kroese, Nadra Elbadawy en Leana Perri. Voor dit trio, dat het hele seizoen al medailles heeft gehaald, was dit toernooi een goede voorbereiding op de komende Nederlandse Kampioenschappen.

Jorijn Jongman en Xanne Ottersberg zijn dit seizoen als trio begonnen, maar door een vervelende blessure van hun partner, moesten ze noodgedwongen als E-senior duo verder. Maar deze meiden hebben door hard werken laten zien dat ze zich niet laten kisten en behaalden heel knap een bronzen medaille.

Als laatste mocht het D-junioren trio Marit Huizenga, Mare Hogenhuis en Anne Bente Bakker in actie komen. En zoals ze dit het hele seizoen al doen, haalden ze ook hier een gouden medaille.

Top prestaties van al deze sporters op hun allereerste internationale toernooi!

Het bericht Adonis Sportacrobatiek beleeft prachtige dag tijdens het IAG 2019 in Den Bosch verscheen eerst op InfoLeek.