Koploperproject voor ondernemers Westerkwartier start in september

WESTERKWARTIER – Begin september gaat het nieuwe Koploperproject Westerkwartier van start met 10 tot 15 gelijkgestemde ondernemers. Koplopers zijn ondernemers die ervoor kiezen om het bedrijf toekomstbestendig te maken of te houden. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Koploperproject
Het Koploperproject biedt mkb-bedrijven en andere organisaties de kans om effectief en doelgericht duurzaam te ondernemen. Samen met andere vooruitstrevende bedrijven gaan ondernemers een jaar lang aan de slag om de organisatie toekomstbestendiger te maken.

De grondige en brede doorlichting met de DuOn-scan en de Milieubarometer levert een schat aan informatie op waar de deelnemers in de praktijk mee aan de slag gaan. Na het jaar is de onderneming op verschillende terreinen toekomstbestendiger.

Ervaringen koploper Hotel Aduard
Koploper Jenze Kingma, van Hotel Aduard: “In ons restaurant wordt nu hoofdzakelijk gebruik gemaakt van streekproducten. Er is veel aandacht voor voedselverspilling en energiebesparing. Een groot deel van de kamers van het hotel wordt verwarmd met luchtwarmtepompen, zodat er geen aardgas nodig is. Op korte termijn zullen ook nog zonnepanelen worden geïnstalleerd.” Ook op sociaal gebied is Jenze erg actief. Zo behoren mensen met een verstandelijke beperking en vluchtelingen tot het team. Jenze: “Wij zijn van mening dat je altijd van het positieve van de mens moet uitgaan, ongeacht de herkomst of beperking van deze persoon”.

Laatste plaatsen beschikbaar
Het Koploperproject 2019 is bijna vol. Wil je als ondernemer nog meedoen? Meld je dan snel aan. Deelname is nu extra voordelig, dankzij de ondernemersregeling van de provincie Groningen. De helft van de deelnamekosten worden vergoed. Koplopers vinden de investering in dit project meer dan waard. Meer info en aanmelden: via e-mail adakruiter@circulairactief.nl of telefonisch 06 37 23 63 37. www.koploperproject-groningen.nl

Het bericht Koploperproject voor ondernemers Westerkwartier start in september verscheen eerst op InfoLeek.