Vier afdelingsdirecteuren Lindenborg Leek naar huis gestuurd

LEEK –  Vier afdelingsdirecteuren van De Lindenborg zijn door de directie van scholengemeenschap De Borgen  naar huis gestuurd, meldt RTV Noord. De vier zijn sinds begin mei vrijgesteld van arbeid en inmiddels vervangen door een interim-directeur.

Door een nieuwe organisatiestructuur, waarbij docenten meer verantwoordelijkheid krijgen bij het begeleiden van de leerlingen, kwamen er meerdere klachten van verschillende medewerkers over de aansturing er van. Uiteindelijk is er extern onderzoek uitgevoerd naar het functioneren van de vier afdelingsdirecteuren, dat heeft er toe geleid dat de vier zijn vrijgesteld van arbeid. Het onderzoek werd ingesteld door het bestuur en de hoofddirectie van de scholengemeenschap.

Volgens de directie blijkt uit het onderzoek dat de vier afdelingsdirecteuren onvoldoende in staat zijn om die verandering van organisatiestructuur door te voeren en te begeleiden. De interim-directeur gaat dit nu op zich nemen. De vier afdelingshoofden zitten voorlopig thuis en worden er gesprekken gevoerd. Over de inhoud wordt niet gesproken.

Bron: RTV Noord

Het bericht Vier afdelingsdirecteuren Lindenborg Leek naar huis gestuurd verscheen eerst op InfoLeek.