Tijmen Hofstra Snelschaakkampioen 2019

LEEK/DE WILP – Tijmen Hofstra uit De Wilp is de nieuwe snelschaakkampioen van de schaakclub Leek. Dat hij een groot schaaktalent is staat vast, en bij dit kampioenschap koppelde hij dat aan een grote mate van concentratie en creativiteit.

Ondanks zware concurrentie van meerdere ex-kampioenen, wist Tijmen in de A-poule 9 partijen te winnen, en hoefde hij slechts één remise af te staan. Tweede werd de in Delft wonende student Adrian Kuiper, en de derde plaats was voor Pieter Doller uit Leek. De andere poule werd pas na een barrage tussen Remmelt Hofstra en Frans Huisman beslist. De laatstgenoemde wist zijn tegenstander binnen de tijd mat te zetten, en werd zo winnaar van de B-poule. Gedeeld derde werden Tetske Hofstra en Teije Smedinga.

Tobias van Essen Jeugdkampioen 2018-2019
Tobias van Essen uit Haulerwijk is jeugdkampioen van de schaakclub Leek geworden. Hij wist gedurende het schaakseizoen 2018-2019 de meeste partijen in de A-poule te winnen. Tobias maakt ook onderdeel uit van het juniorenteam en kan op basis van zijn schaakniveau zo instromen bij de senioren. Eerste prijzen waren er dit seizoen voor Jolian Albadeen, Lucas van der Veen en Maison Jozef. Koen van Zonneveld, Joris Stap, Johan van der Velde, Jasper Steenbergen, Rafaël Mulders, Pepijn Steendam en Sophie Zhou ontvingen een prijs voor de behaalde tweede plaatsen.

Medailles met een derde plaats gingen als aanmoedigingsprijs naar Hadassa van Essen, Ilan den Haring, Lea den Haring, Mischa Zhou, Elise Steendam, Thomas Veening, Yassan Taksh, Marc Tuinman en Annemijn.
Het bericht Tijmen Hofstra Snelschaakkampioen 2019 verscheen eerst op InfoLeek.