Informatiebijeenkomst nieuwe start de Schutse Leek

LEEK – Per 1 juli 2019 wordt er een nieuwe start gegeven aan De Schutse in Leek. Na een periode van intensief samenwerken tussen De Schutse 2.0, Sociaal Werk De Schans, Stichting Vredewold en de gemeente Westerkwartier, is een oplossing gevonden voor de aankomende anderhalf jaar.

Het college van de gemeente Westerkwartier wil in ieder geval tot 1 januari 2021 ruimte bieden aan bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners in De Schutse. De belangrijkste doelstellingen zijn hierbij eigenaarschap, samenwerken en verbinden. De Schutse blijft hiermee de ontmoetingsplek voor en door inwoners, waar ruimte is voor activiteiten en informele welzijnsvoorzieningen.

De gemeente stelt de huisvesting beschikbaar en het beheer ligt bij Tinten Beheer. Sociaal Werk De Schans houdt zich, vanuit hun opdracht voor de basisondersteuning, bezig met het ondersteunen en faciliteren van de verschillende initiatieven en activiteiten.

Informatiebijeenkomst
Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over de nieuwe start van de Schutse. Deze vindt plaats op maandag 20 mei aanstaande vanaf 19.00 uur in De Schutse, Oldenoert 32 in Leek. Het programma is als volgt:

19.00 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Opening en start programma
19.40 uur Terugblik en toelichting door wethouder Bert Nederveen
20.00 uur Toelichting op de rol van De Schans door manager Joep Schuringa
20.15 uur Afsluiting gezamenlijke deel
20.20 uur Gelegenheid om in kleine groepen vragen te stellen*
21.00 uur Einde

*Graag betrekken wij uw vragen en opmerkingen in de verdere ontwikkeling van De Schutse. Aan de hand van de volgende vier onderwerpen geven we u hiervoor de gelegenheid:

Ik huur nu ruimte in De Schutse, bij wie moet ik zijn?
Ik ben vrijwilliger in De Schutse, onder wie val ik straks?
Ik ben lid van een club of vereniging in De Schutse, bij wie kan ik terecht met mijn vragen?
Ik ben benieuwd naar het vervolg en wil graag op de hoogte gehouden worden.

Graag tot ziens op 20 mei!

Het bericht Informatiebijeenkomst nieuwe start de Schutse Leek verscheen eerst op InfoLeek.