Dame en de heren van VEV’67 JO12-3 plaatsen zich voor de bekerfinale

LEEK – De dame en de heren van JO12-3 hebben zich geplaatst voor de finales van de beker 2018/2019. Een unieke topprestatie. Bereikt door goed voetbal maar bovenal door als team samen goed te presteren.

De bekerwedstrijden begonnen voor JO12-3 op 1 september vorig jaar tegen Drachtster Boys en ging via Roden, Bergum, Westerbork en Rinsumageest naar Bolsward. Op 30 maart konden ze zich in Friesland plaatsen voor de finaledag. Het werd een memorabele wedstrijd. Zonder de zieke Iris en Robin Veldkamp (“Rob”) moesten ze, zonder wissels en na een lange autoreis, aantreden tegen deze sterke tegenstander.

Ze begonnen met Job in de goal en de achterste linie werd gevormd door David en Mathijs. Op het middenveld speelden Majid, Rogier en Robin Veening en voorin stonden Tristan en Silvano.

Na teruggekomen te zijn van een 0-1 achterstand kwamen ze, met nog 10 minuten te spelen, op 2-1 achterstand. De tegenstander begon tijd te rekken en werd af en toe een beetje oneerlijk bij de uitballen, maar JO12-3 liet zich niet gek maken. Strijdend gingen ze op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er vlak voor tijd dan ook dik verdiend!  Een briljante actie en goal van Robin Veening zorgde er voor dat ze zich konden opmaken voor een zenuwslopende penalty-serie.

Door goed keeperswerk en goed ingeschoten penalty’s wisten ze deze te winnen met 3-2!

Zonder wissels, maar met veel inzet en passie, een terechte zege in Friesland, die gevierd werd bij de McDonalds in Sneek. Friesland heeft gemerkt dat VEV’67 langs is geweest 😉

Nu op naar de finale! De finaledag van de KNVB district Noord staat gepland voor zaterdag 1 juni a.s. in het Drentse Zuidwolde. Uiteraard wordt JO12-3 graag aangemoedigd door supporters van VEV’67. Ze hebben er zin in!

Tegenstanders die dag zijn: HFC’15 JO12-3, vv Arum JO12-1G en net als ons 1e, Flevo Boys! Ook van Flevo Boys de JO12-3.

Het bericht Dame en de heren van VEV’67 JO12-3 plaatsen zich voor de bekerfinale verscheen eerst op InfoLeek.