Pieter Doller prolongeert kampioenstitel schaakclub Leek

LEEK – Pieter Doller uit Leek heeft afgelopen vrijdag de eerste partij om het clubkampioenschap gewonnen en prolongeert daarmee zijn titel. Hij was al als hoogste geĆ«indigd in de interne competitie, en wordt bij een gelijke stand in de play-offs uitgeroepen tot clubkampioen.

De nummer twee, Issa Albadeen uit Tolbert, kan hooguit op gelijke hoogte komen, maar niet meer winnen. Doller besliste de partij na een goede openingsfase, waarin zijn tegenstander de dame moest geven om mat te voorkomen. In de eindstelling ging Albadeen echter alsnog in twee zetten mat en gaf daarom op. Issa Albadeen heeft met een tweede plaats een goede prestatie geleverd. Voor de andere schakers staan er nog twee ronden op het programma, waarbij Martien Veldman uit Noordwijk de beste papieren heeft om derde te worden.

Het is niet voor iedereen weggelegd om clubkampioen te worden. Daar is een jarenlange ervaring en een constant presteren voor nodig. De schaakclub Leek biedt echter de gelegenheid om op alle niveaus te schaken. Om beginnende schakers op weg te helpen, volgt er in de maanden september en oktober 2019 een cursus voor mensen die beter willen leren schaken. Iedereen die de schaakregels kent, kan zich hier gratis voor aanmelden.

De schaaklessen zijn op vrijdagavond van 19.45 tot 21.00 uur in De Balkhoeve en worden gegeven door Frans Huisman. Daarnaast zullen ook (ex-)clubkampioenen enkele gastlessen verzorgen. Wie belangstelling heeft voor de beginnerscursus kan dat vanaf nu al doorgeven via het mailadres voorzitter@schaakclubleek.nl


.

Het bericht Pieter Doller prolongeert kampioenstitel schaakclub Leek verscheen eerst op InfoLeek.