Bevrijdingsconcert Rodenburghal Leek

LEEK – Op 5 mei om 19.45 uur organiseert het 4 en 5 mei-Comité Leek een bevrijdingsconcert in de Rodenburghal in Leek. Medewerking verlenen de CMV Harmonie Leek en Biggle Baggle Big-Band uit Assen.

Het belooft een mooi concert te woorden: Met muziek die alles met vrijheid, 2e Wereldoorlog en bevrijding te maken heeft, vieren we samen de vrijheid waarin we leven.

CMV Harmonie Leek heeft een programma samengesteld met muziekstukken die tijdens en na de 2e Wereldoorlog zijn ontstaan zoals bijv. de songs van Vera Lynn, de filmmuziek van ‘Soldaat van Oranje’. Ook opleidingsorkest HiT van Harmonie Leek laat op deze avond van zich horen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Wim Westerman.

De Biggle Baggle Big-Band uit Assen bestaat uit muzikanten uit Groningen, Friesland en Drenthe en heeft een veelzijdig repertoire van de echte big band- en jazzmuziek vanaf de jaren vijftig. Voorbeelden hiervan zijn nummers van Count Basie, Herbie Hancock, Sammy Nestico en Gordon Goodwin. Ook hedendaagse muziek is onderdeel van het repertoire, met onder andere nummers van Adele, Michael Bublé en Caro Emerald.

De band staat onder leiding van de in Leek woonachtige Jack Westra. De toegang gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.


Het bericht Bevrijdingsconcert Rodenburghal Leek verscheen eerst op InfoLeek.