Jonge talenten Toscan en Rosan trekken aan het langste einde

LEEK РDe jeugdige Toscan Vergnes en Rosan Hamminga zijn de winnaars geworden van het door de BLLT in het Sportcentrum Leek georganiseerde  voorjaars bowlingtoernooi. Na 5 games waren zij de beste en dat is een grote prestatie, want er werd heel hoog gescoord.

Je mag verwachten dat als je twee keer in de voorronde een 200 game gooit je toch wel tot de finale doordringt. Maar dat was dus mooi niet zo en het slachtoffer van al die scoringsdrift was Rense Eringa, die met scores van 203, 171 en 202 net buiten de finale viel. Ook Fried Denniger en Jan Meijering redden het dit keert niet en dat lot trof ook bowloma Willy Zwart en routinier Hinke Meijer.

De bowlingmaatjes Richard Bos en Johan van der Molen wisten zich wel te plaatsen voor de finale. Na een zwakke start finishte Richard heel sterk met een game van 223 en Johan deed het dunnetjes over met een game van 200. Dat Boudewijn Meurs de finale haalde was een grote verrassing en dat gold ook voor Marja Hofsteenge, die keurig scoorde en zich met haar bonus/handicap als vierde voor de finale plaatste.

Soms bleken de banen scherprechter. De buitenbanen zijn moeilijker te bespelen en dat bleek ook dit keer, want het talent Niels Meilink gooide op baan 1 een zwakke game, hij kon de goede lijn niet vinden, en haalde daardoor de finale niet. Ruud Blom overkwam hetzelfde in de finale op baan 8 en dat kostte hem een goede eindklassering.

In de finale speelde Fleur van Opbergen heel sterk en zij gooide scratch (zonder handicap) het hoogst van alle dames, maar dat was niet genoeg voor de eindoverwinning. Die kwam in handen van Rosan Hamminga, die een hogere handicap had. Ze ging als eerste de finale in met een fraaie slotgame van 215 en wist die voorsprong vast te houden. Het scheelde uiteindelijk 18 pins met Fleur van Opbergen, die tweede werd.

Het was vrijdagavond Toscan Vergnes, die de show stal met 204, 178 en 224 waarmee hij zich als eerste plaatste voor de finale. In de finale wist hij zijn achtervolgers voor te blijven ook al gooiden Robbert de Weerd (2e) en Johan van der Molen (3e) in de finale nog een 200-game.

Voor de winnaars waren er geldprijzen en een bowlingbon voor de dame en heer, die als laatste eindigden, want zonder verliezers zijn er geen winnaars!

Het bericht Jonge talenten Toscan en Rosan trekken aan het langste einde verscheen eerst op InfoLeek.