De gemeente Westerkwartier steekt de handen uit de mouwen tijdens NL Doet

WESTERKWARTIER – Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart aanstaande is er weer de actie NL Doet. Deze landelijke actie van het Oranjefonds zet het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers. De gemeente Westerkwartier staat achter deze actie en draagt ook haar steentje bij.

College in actie tijdens NL Doet
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ook werk van NL Doet. Burgemeester Koos Wiersma gaat samen met wethouders Geertje Dijkstra en Hielke Westra vrijdagmorgen aan de slag bij het Hospice Vredeborgh in Leek.

Ze gaan o.a. de stilteruimte c.q. de overkapping buiten aankleden met planten, potten, voederplaatsen en verlichting. Het zicht vanuit de gastenkamers wordt verfraait, zodat de gasten meer kunnen genieten van het terras, de tuin en de overkapping. Wethouders Elly Pastoor en Bert Nederveen gaan ’s middags met leerlingen en vrijwilligers uit Sebaldeburen de omgeving van het Sebaldebuurster Loopke opknappen. Daarnaast gaan ze snoeien, een insectenhotel plaatsen, hutten maken van wilgentenen en bloemzaadbommen maken.

Samen aan de slag
Niet alleen gaan de collegeleden aan de slag tijdens NL Doet in de gemeente Westerkwartier, maar ook inwoners van de gemeente. Op de site van NL Doet zijn alle klussen binnen de gemeente Westerkwartier te vinden.

De gemeente Westerkwartier dankt alvast alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen tijdens NL Doet en wenst u veel plezier tijdens NL Doet op 15 en 16 maart a.s.

Foto: NL Doet (archieffoto)

Het bericht De gemeente Westerkwartier steekt de handen uit de mouwen tijdens NL Doet verscheen eerst op InfoLeek.